Kadroyla bu kadar oynanmaz

Kadroyla bu kadar oynanmaz

Pereira'nın artık ideal 11'ini bulması gerekiyor. Pelkas çok hata yapıyor, Rossi ısrarını anlamak mümkün değil. On hafta olmuş. Artık şu takımın ideal kadrosu belli olsun.

Fenerbahçe taraftarı yeniden ayağa kalkma adına Alanyaspor maçında büyük bir kenetlenme ile Kadıköy’e akın etti. Bayram havasında geçmesi gereken maç matemle son buldu.

Vitor Pereira’nın bu maçta özellikle hücum hattında yaptığı rotasyonu anlamak mümkün değil. Alanyaspor gibi son haftaların en formda takımıyla oynuyorsanız en iyi futbolcularınızla sahaya çıkmak zorundasınız. Bunu yapmazsanız, faturayı keserler. Enner Valencia gibi Fenerbahçe’nin hücumdaki alternatifsiz tek ismi neden kenarda? Bu futbolcuyu geçen hafta özel uçakla Trabzon’daki maça yetişsin diye getiriyorsunuz. O kadar önemli bir futbolcu. Hafta içi iki gol atmış, bu maçta kenarda.

Pereira’nın sürekli değiştirdiği hücum hattı zaten başlı başına bir dert. On hafta olmuş. Artık şu takımın ideal kadrosu belli olsun. Pelkas formsuz ve bir an önce gol atma stresiyle daha çok hata yapıyor. Düşüşteki Rossi ısrarını anlayabilmek de mümkün değil. Ama iki formsuz isim oynuyor hem de aynı anda. Rossi ve Pelkas birlikte zaten oynamaz.

Serdar Dursun top tutan, zaman zaman alan açan bir forvet ama bu takımın golcüsü olamaz. Geri dönüşlerde çok ağır ve bitiricilik problemi var. Maçın 74. dakikasında öyle bir gol kaçırdı ki maçı Fenerbahçe’den alıp Alanya’ya verdi. Bir dakika sonra Alanya’nın golü geldi. Bu takımın golcüsü böyle gol kaçırmaz, kaçırmamalı. Kaçırırsa attığının da kıymeti kalmaz. Fenerbahçe’nin golcüsü sorun çözecek, sorun çıkartmayacak.

Peki sürekli övdüğümüz savunmaya ne diyelim? Üst üste on maçtır gol yiyen bir defans hattı. Üçlü savunmanın da defoları çıkıyor ortaya. Szalai, Efecan’ı kaçırınca kademeye Gustavo girmek zorunda kalıyor. O zaman sisteme göre adam değil adama göre sistem kurmalı Pereira. 50’ye yakın orta var bunların 8’i isabetli. Bu mu modern futbol?

Pereira değişikliklerle maç alırdı haftalardır maç veriyor. 70’den sonra yapılan değişiklikler yine takımı geriye götürdü. İlk yarıda yapılan yorucu ön alan baskısı golle sonuçlanmayınca maçların ikinci yarılarında takım ister istemez 60’dan sonra düşüyor. Gol gelmeyince sıkıntı büyük. Sen Mesut’u 80. dakikada oyuna alacaksan hiç alma daha iyi Pereira. Oyuncuları da demoralize ediyorsun. Son dakikada bir duran top golü. Kornerde kimin ne yaptığı belli değil. Ön direkten arkaya aşırılan top bomboş iki Alanyalı. Ne adam savunması var ne alan savunması.

Kenetlenme çağrısı diye Kadıköy’ü dolduran taraftarı da kaybedersin. Bu taraftar 7 yıldır başarı bekliyor. Her tepkisinde haklı. Evet daha ligin çok başı. 28 hafta daha var. Ama taraftar da bazı şeyleri görüyor. Başkan Ali Koç ve yönetimi bu gidişatı düzeltmek zorunda. Yoksa oluşan tablo daha da karanlık bir hal alır.

 Kadroyla bu kadar oynanmaz - Resim : 1

Fenerbahçe-Alanyaspor sercan hamzaoğlu Fenerbahçe maç