Gölge etmeyin yeter

Gölge etmeyin yeter

Fenerbahçe sanki Prag’a tatile gitmiş. Gezdi, dolaştı, elendi… Bu kadar ruhsuz ve umursamaz görüntüdeki bir takımı herhalde kimse beklemiyordu.

Sahada gezinen futbolcuları izledik. Tek tesellimiz temsilcimizin bu kadar kötü bir oyuna rağmen tarihi farktan kurtulması oldu. Nerden başlasak nasıl anlatsak. Savunma facia… Üçlü oynamaya çalışıyor olmuyor, maç sırasında dörtlüye dönüyor olmuyor. Serdar Aziz-Tisserand, Szalai üçlüsünün uyumsuzluğu Slavia Prag’ı kamçıladı. Yazık Altay’a. Bir kaleci olarak daha ne yapsın.

Resmen Slavia Prag takımına karşı tek başına mücadele verdi. Akın akın gelen bir Prag ve ne yaptığını bilmeyen bir Fenerbahçe vardı sahada. Rakip iki farkı yakaladıktan sonra dahi ataklarını kesmedi, skoru korumak için oyunu soğutmadı. İşin can sıkan tarafı da bu oldu. İlk 27 dakikada zaten maç bitmişti ama devamında da eziyete dönüştü. Mert Hakan’ın golü bile ateşlemedi takımı.

İkinci yarı acaba bir şeyler değişir mi desek de olmadı. Sen rakibinden az koşarsan daha az mücadele edersen ortaya ruh koymazsan her iki maçta da rakip tek kale maç oynar. Rakibin ortaya koyduğu hücum futboluna karşılık 3 gol bulup, Fenerbahçe’nin hiçbir şey oynamadan 2 gol atması büyük bir şanstı.

İsmail Kartal, takımın başına geldiğinde üç kulvarda yolumuza devam eden tek takımız diyordun bir ayda 3 kulvarı da kaybettin. Hocam takım bırak ileri gitmeyi, bir kıpırdanma göstermeyi geri gittikçe gitti. Bunu izah etmek mümkün değil.

Her şeyi bir kenara bıraktım Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran Arda Güler’i kenarda tutup Sosa ile başlamanı zannederim ben dahil kimse anlamamıştır. Bu takım kaybedecekse Arda Güler’le kaybetmeli, Sosa ile değil. Hayalet gibi dolaşan bir Sosa’ya 57 dakika sabrettin ya helal olsun hocam!

Bu Arda’nın korunmaya ihtiyacı yok. Siz kendi korkularınızı yenin yeter. Arda Güler girdi oyuna, Slavia’nın başını döndürdü. Bugün 17 yaşına basan o çocuğun yaptıklarını koca takım 90 dakika yapamadı. Ne koruması hocam. Sen hak edene ver formayı, gölge etme yeter. Ortada kalan tek gerçek tüm hedeflerine havlu atan Fenerbahçe’nin, 2021-22 futbol sezonunu şubat ayında noktalaması. Emeği geçen herkese teşekkürler.