Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor'un muhtemel rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi Konferans Ligi Sivasspor Fenerbahçe Trabzonspor Başakşehir
Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor'un muhtemel rakipleri belli oldu

Grup maçlarının tamamlanmasın ardından UEFA Avrupa Lİgi'nde Fenerbahçe; UEFA Konferans Ligi'nde ise Başakşehir, Sivasspor ve Trabzonspor'la yolumuza devam ediyoruz. Peki muhtemel rakiplerimiz kim?

Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde, Başakşehir ve Sivasspor ise Konferans Ligi'nde son 16'ya kaldı. Diğer temsilcimiz Trabzonspor ise Konferans Ligi'nde son 16 play-off turunda oynayacak. İşte temsilcilerimizin muhtemel rakipleri...

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kaldı. Sarı-lacivertli temsilcimiz bu turda, son 16 play-off turundan gelen takımlarla oynayacak. Son 16 play-off turunda Avrupa Ligi'nde grubunu ikinci bitiren takımlar ile Şampiyonlar Ligi'nde grubunu üçüncü bitiren takımlar eşleşecek.

Sarı-lacivertli ekibin son 16'daki rakibini belirleyecek kura çekimi 24 Şubat'ta yapılacak.

Bu aşamada Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi olan, Avrupa Ligi son 16 play-off turu takımları şunlar:

Avrupa Ligi'nde grup ikincileri

PSV
Rennes
Roma
Union Berlin
Manchester United
Midtjylland
Nantes
Monaco

Şampiyonlar Ligi grup üçüncüleri

Ajax
Barcelona
Juventus
Leverkusen
Salzburg
Sevilla
Shakhtar Donetsk
Sporting Lizbon

Trabzonspor'un muhtemel rakipleri

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu üçüncü sırada tamamladı ve yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde devam edecek. Bordo-mavili temsilcimiz, Konferans Ligi'nde son 16 play-off turunda mücadele edecek. Kura çekimi 7 Kasım'da yapılacak.

Karadeniz ekibi, Konferans Ligi'nde gruplarını ikinci bitiren takımlardan biriyle oynayacağı son 16 play-off turunu geçmesi halinde 24 Şubat'taki son 16 turu kurasına katılacak.

Trabzonspor'un son 16 play-off turundaki muhtemel rakipleri şunlar:

Fiorentina
Anderlecht
Lech Poznan
Partizan
Dnipro-1
Gent
Cluj
Basel

Başakşehir ve Sivasspor'un muhtemel rakipleri

Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimiz Başakşehir ve Sivasspor gruplarına lider tamamlayarak son 16 turuna katılma hakkı kazandılar. Temsilcilerimiz, son 16 play-off turundan gelen takımlarla 24 Şubat'taki kurada eşleşecek. Son 16 play-off turunda Konferans Ligi'nde grubunu ikinci bitiren takımlar ile Avrupa Ligi'nde grubunu üçüncü bitiren takımlar eşleşecek.

Avrupa kupalarında son 16 turunda aynı ülke takımlarının birbiriyle eşleşme ihtimali bulunmuyor. Dolayısıyla Başakşehir ve Sivasspor, Trabzonspor'la eşleşemeyecek.

Bu aşamada Başakşehir ve Sivasspor'un muhtemel rakipleri olan, Trabzonspor haricindeki Konferans Ligi son 16 play-off turu takımları şunlar:

Konferans Ligi grup ikincileri

Fiorentina
Anderlecht
Lech Poznan
Partizan
Dnipro-1
Gent
Cluj
Basel

Avrupa Ligi grup üçüncüleri

Bodo Glimt
AEK Larnaca
Ludogorets
Braga
Sheriff
Lazio
Karabağ

 

Kaynak: Haber Global TV

muhtemel rakipler UEFA Avrupa Ligi UEFA Konferans Ligi fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri trabzonspor'un muhtemel rakipleri sivasspor'un muhtemel rakipleri başakşehir'in muhtemel rakipleri kura çekimi