Fenerbahçe 90+4'te hayata döndü

Haberglobal.com.tr
Fenerbahçe Başakşehir Süper Lig
Fenerbahçe 90+4'te hayata döndü
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda karşılaştığı Başakşehir'i 90+4. dakikada bulduğu golle 1-0 yenerek kritik bir galibiyet elde etti.

Süper Lig'in 22. haftasında Başakşehir FK ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan müsabakaya etkili başlayan taraf konuk ekip Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertliler ilk devrede çok sayıda pozisyona girse de aradığı golü bulamadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Karşılaşmanın 45. dakikasında Başakşehir'de Joao Figueiredo önce rakibine yaptığı müdahaleden dolayı sarı kart gördü daha sonrasında ise topa vurarak karara tepki gösteren bir sarı kart daha görerek 2. sarıdan kızardı ve takımını 10 kişi bıraktı.

Mücadelenin 2. yarısında da etkili sürdüren Fenerbahçe çok sayıda pozisyona girse de aradığı golü 90+4. dakikada buldu.

Onur Ergün'ün topa elle müdahale etmesinin ardından kazanılan penaltıda topun başına geçen Michy Batshuayi topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi ve maçın skorunu belirledi.

Başakşehir'de penaltı kararının ardından hakeme şiddetli bir şekilde itiraz eden Philippe Keny peş peşe iki sarı kart gördü ve kırmızı karlta cezalandırıldı.

Başakşehir deplasmanında mucizevi bir galibiyet elde eden Fenerbahçe puanını 57 yaparak ligde liderliğini sürdürdü. Başakşehir ise 27 puanda kalarak 10. sırada yer aldı.

Fenerbahçe ligin 23. haftasında kendi sahasında Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.