Fatih Terim imza için Atina'da! İşte ilk sözler...

Panathinaikos Fatih Terim

Panathinaikos ile anlaşma sağlayan Fatih Terim, kendisini 1.5 yıllığına yeşil-beyazlı kulübe bağlayacak sözleşmeye imza atmak için Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti.

Ocak 2022'de Galatasaray'dan ayrılan ve yaklaşık iki yıldır takım çalıştırmayan Türk futbolunun efsane teknik direktörlerinden Fatih Terim, Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Panathinaikos ile anlaşmaya vardı.

70 yaşındaki tecrübeli futbol adamı, kendisini 1.5 yıllığına yeşil-beyazlı kulübe bağlayacak olan sözleşmeye imza atmak için TSİ 13:00'te Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti.

"BEN BURAYA PANATHINAIKOS'U ŞAMPİYON YAPMAK İÇİN GELDİM!"

Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fatih Terim şu ifadeleri kullandı:

"Açıkçası başkanla İstanbul'da görüştüğümüzde çok da fazla sürmedi görüşmemiz. Çünkü hakikaten karşılıklı elektriğimiz tuttu. Kendisi çok kibar davrandı, karşısındaki insanı onore eden bir davranış sergiledi. Ne istediğini bilen, ne olmasını istediğini ifade edebilen bir toplantı yaptı. Ben de hiç fazla düşünmedim, peki dedim. İki gün evvel öğleden sonra saat 15:00'te konuşmamız bitti, bugün saat 18:00'de antrenmana çıkacağım. Her şey çok çabuk oldu gördüğünüz gibi.

Yunanistan Ligi'ni çok yakından takip ediyorum. Gerek Panathinakios, gerek Olympiakos, AEK, hepsini takip ediyorum. Takım hakkında biraz bilgim var ama çok fazla zamanımız yok, bilgi alıp hemen antrenmana başlayıp eksiklerimizi tespit edip hazırlanmamız lazım.

Panathinaikos çok uzun zamandır şampiyon olamıyor. Ben de buraya Panathinaikos'u şampiyon yapmak için geldim. Ben imzalarımı sadece kalemle değil kalbimle de atarım. Panathinaikos'ta benim için öyle bir çalışma ortamı olacak diye umuyorum.

Dört takım arasında süren bir şampiyonluk yarışı var. Rakiplerimiz hem kaliteli hem güçlü. Saygı duyuyoruz. Ama Panathinaikos olarak biz de şampiyonluğa hasret kalmışız. Avrupa'ya hasret kalmışız. Dolayısıyla hedefler çok açık. Başkanla da aramızda böyle bir diyalog geçti, 'şampiyon olmazsak 6 ay sonra yollar ayrılabilsin' dedim başkan 1.5 yıl olsun dedi. Gelme sebebim belli, getirilme sebebim belli. Hiçbir şeyin garantisi yoktur ama iddialı olmaktan geri kalmayacağız. Yaptığımız işten keyif alacağız, izleyenlere de keyif vereceğiz.

Sağolsun biraz evvel Cumhurbaşkanımız aradı, başarılar diledi. Çok mutlu olduğunu söyledi. Teşekkür ediyorum kendisine.

Ergin hocamızla dün konuştuk. Kendisi benim çok sevdiğim bir kardeşimdir. Başarılarını söylemeye gerek yok. Ben Fiorentina'da çalışırken Ergin hocamız da Siena'da çalışıyordu. Dün bu aklıma geldi. Bugün de ben onun olduğu Panathinaikos'a geldim. Hayat çok enteresan. İki başarılı hoca gereken şeyi yapacağız, kimse merak etmesin."

PANATHINAIKOS'UN LİG TARİHİ

1908 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'da kurulan Panathinaikos, 96 yıllık Yunanistan Süper Ligi tarihinde 20 kez şampiyonluk sevinci yaşadı ve bu alanda 47 şampiyonluğu bulunan Olympiakos'un en yakın takipçisi konumunda.

Yeşil-beyazlı kulüp, son şampiyonluğunu 2009/2010 sezonunda Nikolaos Nioplias yönetiminde kazanmıştı.

Bu sezon 15. hafta itibarıyla 34 puan toplayan Panathinaikos, 35 puanlı PAOK'un hemen arkasında 2. sırada yer alıyor.

Kadro değeri 58.5 milyon Euro olan Panathinaikos, bu alanda ezeli rakipleri Olympiakos, AEK ve PAOK'un gerisinde bulunuyor.

FATİH TERİM'İN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

1987/888 sezonunda Ankaragücü'nü çalıştırarak teknik direktörlük kariyerine başlayan Fatih Terim, sarı-lacivertli kulübün dışında Türkiye'de Göztepe, Galatasaray ve A Milli Takım'ı çalıştırdı.

2000/2001 sezonunda ilk yurt dışı deneyimini Fiorentina'yla yaşayan Terim, ertesi sezon ise bir başka İtalyan takımı Milan'ı çalıştırmıştı.

Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde 1 UEFA Kupası, 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 4 Türkiye Süper Kupası olmak üzere toplam 16 şampiyonluk yaşadı.

Teknik direktörlük kariyerinde 809 resmi maçı geride bırakan Fatih Terim, bu maçlarda 447 galibiyet, 184 beraberlik ve 178 mağlubiyet yaşayarak 1.89 puan ortalaması yakaladı.