Edin Dzeko'dan 12 yıl sonra bir ilk

Fenerbahçe Süper Lig Pendikspor Edin Dzeko
Edin Dzeko'dan 12 yıl sonra bir ilk
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe'nin Boşnak golcüsü Edin Dzeko, Pendikspor karşısında ağları 3 kez havalandırarak 12 yıl aranın ardından ilk kez bir karşılaşmada hat trick yaptı.

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Pendikspor ile karşı karşıya geldi.

Pendik Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-lacivertliler rakibini 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederken geceye damgasını vuran isim ise Edin Dzeko oldu.

Boşnak golcü, maçın ikinci yarısında 65, 77 ve 87. dakikalarda attığı golle hat trick yaparak galibiyetin mimarı oldu.

Pendikspor filelerine üç gol gönderen 37 yaşındaki golcü, Ağustos 2011'deki Manchester City-Tottenham karşılaşmasında bu yana ilk kez bir lig maçında hat-trick yaptı.

Tecrübeli golcü, Süper Lig'deki 10 maçta da forma giyerken ayrıca 2 kez asist yaptı. UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde de 2 golü bulunan Dzeko, bu sezonki gol sayısını 12'ye yükseltti.

"TAKIM OLARAK ÇOK İYİYDİK"

Edin Dzeko, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada çalışmalarının karşılığını aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bana göre takım olarak çok iyiydik. Kollektif olarak böyle oynayınca işim kolaylaşıyor. Goller attığım için takıma teşekkür etmek gerekiyor. Bu takım çalışmasının bir ürünü. Bazen gol veya asist yapamazsınız ama gol kadar önemli işler yaparsınız.

Dolayısıyla takım arkadaşlarım bunu fazlasıyla yaptı. Takım olarak çok iyiydik. İlk gole kadar problemli dakikalar oldu, sonra Fred çıktı ama konsantre bir şekilde oyunda kaldık. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor.

"DÜNYADAKİ TÜM TÜRKLER'İ TEBRİK EDİYORUM"

Türkiye için özel bir gün. Cumhuriyetin 100. yıl dönümü nedeniyle tüm dünyadaki Türkler'i tebrik ediyorum. Bugün özel bir forma ile sahadaydık. Böyle bir günde galibiyet elde edebildiğimiz için çok mutluyum. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir galibiyet elde ettik."

Kaynak: Haber Global TV