Hollanda Ligi'nde küme düşme hattında bulunan Ajax Maurice Steijn ile yollarını ayırdı

Hollanda
Hollanda Ligi'nde küme düşme hattında bulunan Ajax Maurice Steijn ile yollarını ayırdı
FOTOĞRAF: DepoPhotos

9 haftası geride kalan Eredivisie'de küme düşme hattına kadar gerileyen Hollanda'nın köklü ekibi Ajax, teknik direktör Maurice Steijn ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Hollanda Ligi'nin köklü ekiplerinden Ajax, istenilen sonuçların elde edilememesi ve takımın küme düşme hattına gerileyerek haftayı 17. sırada tamamlamasının ardından düğmeye bastı.

Amsterdam ekibi teknik direktör Maurice Steijn ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını açıkladı.

Maurice Steijn ayrılık kararının ardından yaptığı açıklamada, "Bu sabah yönetim kurulu ile bir araya geldik ve öğlene kadar süren bir toplantı gerçekleştirdik. Çok üzülmeme rağmen Ajax'tan ayrılmamın takım için en iyi şey olduğu konusunda fikir birliğine vardık.

Beni tanıyan herkes Ajax'ı ait olduğu seviyeye yeniden çıkarabilmek için elimden gelenin en iyi yaptığımı biliyor. Fakat maalesef bunu başaramadım. Kulüpte birlikte görev aldığım herkese ve tüm taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Umarım Ajax yeniden yükselişe geçer" ifadelerini kullandı.

"DOĞRU ADAM OLDUĞU KONUSUNDA ENDİŞELERİ VARDI"

Ajax Genel Menajeri Jan van Halst ise Steijn ile yolların ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz aylarda çok yoğun ve profesyonel bir biçimde çalıştık. Fakat takımda sportif başarı ve gelişim eksikliği vardı. Bu yüzden bugün bir toplantı gerçekleştirdik. Maurice Steijn bu görev için doğru adam olup olmadığı konusundaki şüphelerini bize açıkladı. Karşılıklı anlaşarak yolları ayırmanın en iyisi olduğuna karar verdik" değerlendirmesinde bulundu.

2 GALİBİYET ALABİLDİ

49 yaşındaki çalıştırıcı, 11 resmi karşılaşmada Ajax'ın başında görev alırken, 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi almıştı.

Maurice Steijn kariyeri boyunca ADO Den Haag, Venlo, Al-Wahda, NAC Breda ve Sparta Rotterdam gibi ekiplerde görev almıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Ajax Hollanda Ligi teknik direktör Maurice Steijn Ajax Transfer