Dani Alves kefaletle serbest bırakıldı

Haberglobal.com.tr
Brezilya FC Barcelona futbol
Dani Alves kefaletle serbest bırakıldı
DepoPhotos

İspanya'da bir kadına cinsel saldırıda bulunma suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası alan Brezilyalı futbolcu Dani Alves, 1 milyon Euro kefaletle serbest bırakıldı.

Barcelona ve Brezilya Milli Takımı'nın efsane futbolcularından Dani Alves, 31 Aralık 2022'de Barselona şehrinde bir gece kulübünde genç bir kadına tecavüz etmekten yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Barselona İl Mahkemesi geçtiğimiz günlerde 1 milyon Euro kefalet, haftada bir mahkemeye imza atma, İspanya'yı terk etmeme, mağdur olan kadından en az 1 kilometre uzak durma ve hiçbir şekilde iletişime girmeme şartlarıyla Dani Alves'in serbest kalmasına karar vermişti.

Yaklaşık 14 aydır hapiste bulunan 40 yaşındaki eski futbolcu bugün 1 milyon Euro'luk kefalet bedelini ödedi ve serbest kaldı.

Yargılaması sürecek olan Alves'in avukatları müvekkillerinin beraatını, savcılar ise hapis cezasının 9 yıla çıkarılmasını istiyor. Kurbanın avukatı ise Alves'in 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.

DANI ALVES'İN KARİYERİ

Futbolculuk kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus ve PSG gibi büyük kulüplerin formalarını giyen Dani Alves, Brezilya Milli Takımı formasıyla da 100'ün üzerinde maça çıkmıştı.