"Ben olsam Allegri'yi kovardım" deyip ekledi: "Kenan Yıldız'ın potansiyeli var ama henüz patlama yapmadı"

Juventus İtalya Serie A Kenan Yıldız
"Ben olsam Allegri'yi kovardım" deyip ekledi: "Kenan Yıldız'ın potansiyeli var ama henüz patlama yapmadı"
Fotoğraf: DepoPhotos

Juventus'u takip eden spor yorumcusu Orfeo Zanforlin, takımın durumunu ve Kenan Yıldız'ı Oggi Sport Notizie'ye değerlendirdi.

Oggi Sport Notizie'ye konuşan Telelombardia'dan yorumcu Orfeo Zanforlin, son haftalarda düşüşe geçen Juventus'la ilgili sorulara yanıt verdi.

Juventus'un olumsuz bir durumda olduğunu belirten Zanforlin, "Kadro derinliği sınırlı, yamalı bir takım gibi. Bazı oyuncular satış listesine konulmuştu şimdi ilk 11'de oynuyor. Formayı hak edenler de var, hak etmeyenler de" dedi.

Juventus'u yakından takip eden yorumcu "Juventus'un bu yarışı sonuna kadar götüremeyeceğini öngörmüştüm. Açıkçası Empoli maçına kadar beni şaşırtmışlardı. Ancak hedefin 4.'lük olduğunu açıklayan Allegri'de oyunculardaki coşku yoktu. Allegri'nin takıma zihinsel açıdan daha fazla yardımcı olması gerekiyor" diye konuştu.

Allegri'nin sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceğine yönelik soruya da yanıt veren Zanforlin, "Pek çok faktörün hesaba katılması gerekiyor. Maaşı çok yüksek. Değişim zamanının geldiğini düşündürüyor. Piyasada iyi teknik direktörler var. Thiago Motta da yerine gelebilir, Bologna teknik direktörü de revaçta. Benim tavrım kesinlikle Allegri'yi değiştirmekten yana olurdu ancak seçim yapmak da zor. Takımın bir kısmının Allegri'yle mutlu olmadığını biliyorum. Mesela Chiesa" şeklinde konuştu.

Juventus'un tartışılan futbolcusu Chiesa'yı da değerlendiren spor yorumcusu, "Chiesa'nın durumu şüphelere yol açıyor. Performansında süreklilik yok. Bazen iyi bazen çok kötü. Sürekli yedek kulübesinde kalıyor. Oynadığında da beklenen verimi veremiyor. Herkes Chiesa'nın boş alan futbolcusu olduğunu söylüyor. Bence birkaç metre daha içeri girerek oynamalı, onu bu yönde geliştirmek gerekiyor." dedi.

Takımda yıldız oyuncu eksikliği olduğunun altını çizen Zandolfin, Soule'nin satılacağı yönündeki haberlere ise "Takımda çok yüksek maaşlı oyuncular var. Para gerekiyor. Kendisini gösteren Soule'nin satışını yapmak daha kolay. Ancak Chiesa'yı satmak kolay olmaz" diye konuştu.

Zandolfin, "Kenan Yıldız'a gelecek sezon 10 numaralı formayı verir misiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Kenan Yıldız, pek çok oyuncudan farklı olarak rakibi kaç kişi olursa olsun onları geçmeye çalışarak kaleye giden yolu bulma çabası gösteren bir oyuncu. Bir potansiyeli var. Ancak altını çiziyorum bu bir potansiyel ve yetenek. Patlama yapar mı, hep beraber göreceğiz. 10 numarayı ona vereceksek patlama yapmasını beklemeliyiz. Kaderinde başarı olan bir oyuncu, ancak genç. Tüm gençler gibi zihinsel yönünü ve profesyonelliğini geliştirmesi gerekiyor. Juventus'un geleceği olabilir. Ancak Juventus'un ekonomik durumunu da düşünürsek bir anda piyasaya da sunulabilir."