Milan efsanesinden Kenan Yıldız için olağanüstü sözler: "Onda özel bir şey görüyorum, Golden Boy 2024'e aday gösteririm"

Haberglobal.com.tr
Kenan Yıldız Juventus
Milan efsanesinden Kenan Yıldız için olağanüstü sözler: "Onda özel bir şey görüyorum, Golden Boy 2024'e aday gösteririm"
FOTOĞRAF: AA

Milan'da görev yaptığı dönemde adeta bir efsane haline gelen Ariedo Braida, Juventus'ta forma giyen milli futbolcu Kenan Yıldız için övgü dolu ifadeler kullanarak Golden Boy ödülüne aday gösterdi.

Milan'ın efsaneleştiği dönemde takımın CEO'luğunu yapan Ariedo Braida, Kenan Yıldız için çarpıcı ifadeler kullandı.

Sportif direktör olarak Monza'dan yola çıkıp Berlusconi'nin Milan'ında zirveye ulaşan Ariedo Braida, kariyeri boyunca 7 lig şampiyonluğu, 5 şampiyonlar ligi kazandı. 16 yıl boyunca CEO olarak görev yaptığı Milan'daki üstün başarılarının ardından Sampdoria ve Barcelona'da da görev yaptı. Son olarak Cremonose'nin CEO'suydu.

TuttoSport'un sorularını yanıtlayan Braida, son olarak Jude Bellingham'ın kazandığı Golden Boy'u kazanmaya aday olabilecek bir isim söylenmesi istendiğinde Juventus forması giyen milli futbolcu Kenan Yıldız'ın adını verdi.

Braida, "Kenan Yıldız'ı çok seviyorum. Ligin en iyi oyuncusu olacak her şeye sahip. En üst seviyede. Onda özel bir şey görüyorum" ifadesini kullandı.

Son dönemde bazı kulüplerin transferde yapay zeka ve algoritma kullanmasına da değinen Braida, "Algoritmalar komik. Transfere destek olabilirler ama oyuncu seçmek için insan gözüne ihtiyacınız var, o da sayıların ötesini gördüğü için taklit edilemez. Üstelik son yıllarda kendilerini yalnızca algoritmalara dayandıran birçok ekip, küme düştüler" diye konuştu.

Ariedo Braida kendisinin nasıl futbolcu seçtiğini ise şöyle anlattı:

"Şahsen seçerim. Onları canlı görmezsem, iyi seçimler yapamam, kendimi de ikna edemem. Alacağım oyuncunun güçlü olabileceği hissine sahip olmam gerekiyor. Bunlar, algoritmaların ortaya çıkaracağı şeyler değil, algoritmalar asla insanın yerini tutamaz."