Hakan Çalhanoğlu'ndan iddialı sözler: Pozisyonumda dünyanın en iyi 5 ismi arasındayım, 1 numaradayım

Hakan Çalhanoğlu Inter İtalya Serie A
Hakan Çalhanoğlu'ndan iddialı sözler: Pozisyonumda dünyanın en iyi 5 ismi arasındayım, 1 numaradayım
Fotoğraf: DepoPhotos

İtalya'da DAZN'a konuşan Hakan Çalhanoğlu, pozisyonunda dünyanın en iyisi olduğunu söyledi. Çalhanoğlu ilk 5'i de açıkladı.

Inter formasını giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, DAZN'a konuştu.

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, "Aylar önce dünyanın en iyi 5 orta saha oyuncusu arasında olduğumu söyledim ama kimse bana inanmadı. Kendime inanıyorum, niteliklerimi biliyorum ve kimseden korkmuyorum" diye konuştu.

Çalha Dönüyor başlığıyla yayınlanan röportajda soruları yanıtlayan Çalhanoğlu, "Benim attığım golleri kimse atamaz. Uzaktan gol atıyor, zor şeyler yapıyorum" dedi.

Kendi pozisyonunda dünyanın en iyi beş ismini de listeleyen milli futbolcumuz, "Bir numarada Hakan Çalhanoğlu var, sonra Rodri, Toni Kroos, Kimmich ve Enzo Fernandez geliyor" şeklinde konuştu.

Juventus maçında Dimarco'ya verdiği pası da anlatan Hakan, "Bu pasları sahada her zaman vermeye çalışıyorum. Topu her zaman geriye oynamayı sevmiyorum, dikey ve hızlı oynamayı, denemeler yapmayı tercih ediyorum" derken "Derinden hücum eden oyuncularımız var. Böyle bir pozisyonda Dimarco'yu gördüm. Bunları antrenmanda deniyoruz, kalitemizi biliyoruz" şeklinde konuştu.

Pirlo'ya da övgüler yağdıran Hakan, "Pirlo benim idolüm. Oynayışını, sahadaki sakin tavrını beğeniyorum. Stressiz oynuyor. EURO 2012'de Hart'a attığı golü hatırlıyorum. O bir numara" dedi.

Inter Teknik Direktörü Inzaghi'ye de teşekkür eden Çalhanoğlu, "Onun için her zaman iyi konuşurum. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra beni buraya çağırdı. Bana bu rolü verdi. Teşekkürü hak ediyor. Fazla konuşmuyor ama sıcak kalpli bir insan" ifadelerini kullandı.

Arabistan'dan teklif aldığını doğrulayan Çalhanoğlu, "Kulüp bana sordu, ben de kalmak istediğimi söyledim. Inter'i seviyorum. Burada kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum, zor bir dönem geçirmiştim ama burada beni ayağa kaldırdılar. Duygusal bir insanım, bana destek oldular. Taraftarların bana ithaf ettiği şarkı da bana enerji verdi. Inter çok farklı, anlatılamaz" şeklinde konuştu.