Bayern Münih genç yıldız adayı Irankunda'yı kadrosuna kattı

Almanya Bundesliga Bayern Münih
Bayern Münih genç yıldız adayı Irankunda'yı kadrosuna kattı
FOTOĞRAF: Bayern Münih Resmi İnternet Sitesi

Bayern Münih, Avustralya'nın son yıllarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden birisi olarak kabul edilen 17 yaşındaki Nestory Irankunda'yı renklerine bağladığını duyurdu.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, 17 yaşındaki Nestory Irankunda'yı kadrosuna kattı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Avustralya ekibi Adelaide United'da forma giyen Tanzanya asıllı Avustralyalı futbolcu ile uzun süreli sözleşme imzalandığı belirtildi.

9 Şubat 2024'te 18 yaşına girecek kanat oyuncusunun Bavyera temsilcisiyle sözleşmesi, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Avustralya 17 Yaş Altı Milli Takımı'nda 7 maçta 11 gole imza atan Nestory Irankunda için Bayern Münih, 3,4 milyon euro bonservis bedeli ve performansa bağlı ek ödeme yapacak.

Bavyera ekibinin gençlik gelişim departmanının yönetici Jochen Sauer transfer hakkında geleceğe yönelik büyük beklentiler içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Nestory Irankunda bir süredir bizim radarımızdaydı ve Adelaide United anlaşma sağlayarak onu gelecek yıl Münih'e getirebilecek olmaktan dolayı gerçekten memnunuz. Adelaide Yönetimi'ne transfer sürecindeki iyi diyaloglardan ötürü teşekkür etmek istiyoruz. Irankunda inanılmaz derecede hızlı bir kanat oyuncusu. Top sürme ve bitiricilik konusunda da oldukça yetenekli.

Bizi daha üst seviyeye taşıyabileceği potansiyeline sahip olduğuna ikna olduk. Avustralya Ligi'nde önümüzdeki aylarda edineceği tecrübe kesinlikle oyuncunun gelişimine büyük katkı sağlayacak."

Kaynak: AA