Manchester City'den rekorları alt üst edecek transfer

İngiltere Premier Lig Manchester City
Manchester City'den rekorları alt üst edecek transfer
FOTOĞRAF: DepoPhotos

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City, İngiliz futbolunun son zamanlarda yetiştirdiği en büyük yıldız adaylarından birisi olarak gösterilen Finley Gorman'ı kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Pep Guardiola'nın ekibinin genç oyuncuyu transfer etmek için transfer rekoru kırması bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon adeta kazanmadık kupa bırakmayan İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, geleceğe yönelik çalışmalarına da devam ediyor.

Phil Poden, Cole Palmer, Rico Lewis gibi İngiliz futboluna kazandırdığı genç yıldızlarla dikkat çeken City, yeni bir yıldız adayına daha yatırım yapmaya hazırlanıyor.

The Athletic'te yer alan habere göre; Manchester City, Leeds United'ın 15 yaşındaki genç yıldızı Finley Gorman'ı kadrosuna katıyor.

Pep Guardiola'nın ekibinin Finley Gorman'ı transfer edebilmek için 7 haneli bir bonservis ücretini gözden çıkardığı ve bu meblağın Gorman'ın yaş grubundaki bir oyuncu için Britanya futbol tarihinde bir rekor olduğu ifadeleri kullanıldı.

Anlaşmanın henüz tamamen resmiyet kazanmadığı fakat görüşmelerde yer alan herkesin genç yıldız adayının Manchester City'ye transfer olması yönünde bir beklentiye sahip olduğu ifade edildi.

İngiltere U16 Milli Takımı'nda forma giyen futbolcu henüz 14 yaşındayken takıma davet edilmişti.

Genç yıldız ayrıca, U18 Premier Lig'inde bir maçta 2 gol atma başarısı gösteren en genç oyuncu rekorunu da elinde bulunduruyor. (14 yaş, 326 gün)

Leeds United'ın geleceğe yönelik en büyük ümitlerinden olan Gorman'ın genç takımda gösterdiği performansın yer aldığı videolar da sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. Eğitimine devam eden yıldız adayının 2025 yılına kadar profesyonel sözleşme imzalamasının mümkün olmadığı belirtildi.

Kaynak: Haber Global TV