Avustralya çekildi, 2034 Dünya Kupası Suudi Arabistan’a ‘kaldı’

Suudi Arabistan Avustralya futbol
Avustralya çekildi, 2034 Dünya Kupası Suudi Arabistan’a ‘kaldı’
DepoPhotos

Avustralya 2034 Dünya Kupası için yaptığı ev sahipliği başvurusunu geri çekti. Suudi Arabistan, turnuva için tek aday konumunda kaldı.

2034 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliğinde Avustralya'nın çekilme kararı almasıyla, Suudi Arabistan adaylık başvurusunda bulunan tek ülke konumuna geldi.

Avustralya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Tüm faktörler göz önüne alındığında, 2034 Dünya Kupası adaylığından çekilme kararı aldık." ifadesi kullanıldı.

Turnuvanın ev sahipliği için adaylık başvuru süresinin dolmasına saatler kala, Avustralya'nın bu kararının ardından Suudi Arabistan, 2034 Dünya Kupası'nı düzenleme talebinde bulunan tek ülke oldu.

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre; FIFA Başkanı Gianni Infantino, 2034 Dünya Kupası'nın şu anda tek aday olan Suudi Arabistan'da düzenleneceğini doğruladı.

İtalya ile 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) ortak ev sahipliği yapacak Türkiye'nin futbol federasyonu, 9 Ekim'de 2034 FIFA Dünya Kupası ev sahipliği için resmi adaylık başvurusu yapan Suudi Arabistan'a destek vereceğini duyurmuştu.

Son yıllarda futbola yaptığı yatırımlar ve tanınmış uluslararası yıldızları ligine katmasıyla adını duyuran Suudi Arabistan, 2026 AFC Kadınlar Asya Kupası'nı düzenlemek için de başvuruda bulunmuştu. Suudi Arabistan, bu turnuvaya ev sahipliği sürecinde yine Avustralya ile yarışıyor.

2026 FIFA Dünya Kupası; ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek. Uruguay, Arjantin ve Paraguay'da birer maçın oynanacağı 2030 Dünya Kupası'na ise Portekiz, İspanya ve Fas ev sahipliği yapacak.

İSPANYA SÜPER KUPA MAÇLARI SUUDİ ARABİSTAN'DA OYNANACAK

İspanya Futbol Federasyonunun (RFEF), Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona ve Osasuna takımları arasında oynanacak Süper Kupa maçlarının 10-14 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park Stadı'nda yapılacağını duyurdu.

Süper Kupa maç takvimine göre, yarı final maçları 10 Ocak'ta Real Madrid-Atletico Madrid, 11 Ocak'ta Barcelona-Osasuna arasında, final maçı da 14 Ocak'ta oynanacak. Tüm karşılaşmalar TSİ 21.00'da başlayacak.

Suudi Arabistan, bir çok ülkede canlı yayınlanan Süper Kupa'da yarı finalde kaybeden takımlara 800 biner Euro, finali kaybedene 1,4 milyon Euro, kupayı kazanan takıma da 2 milyon Euro veriyor.

Kaynak: AA