Arda Güler, Real Madrid tarihine geçti

Arda Güler Real Madrid Transfer
Arda Güler, Real Madrid tarihine geçti

Arda Güler, Real Madrid'e transfer olarak tüm dünya basınının gündeminde kendisine yer edinmişti. Genç yıldız, daha sahaya çıkmadan Real Madrid tarihine geçmeyi başardı.

Arda Güler, Real Madrid'in Avrupa'dan yaptığı en pahalı ikinci 18 yaş altı transfer olarak tarihe geçti.

Madrid kulübü, 18 yaş ve altı oyuncuları transfer ederken de parayı sakınmıyor. Bu listeye son katılan isim Milli futbolcumuz Arda Güler oldu.

18 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid tarihindeki en pahalı ikinci 18 yaş altı Avrupalı futbolcu oldu. Bonuslarla birlikte yaklaşık 30 milyon euro'ya mal olan Arda Güler, 31 milyon euro'ya imza atan Camavinga'nın ardından 2. sırada yer aldı.

Real Madrid, genel olarak piyasada pek bilinmeyen ancak yıldız potansiyeli yüksek gençleri transfer edip uluslararası piyasada parlatma işini iyi biliyor.

Bu şekilde gelen ilk isim Marcelo o lmuştu. Roberto Carlos'un yerine geçen Brezilyalı bek için Fluminense'ye 6,5 milyon euro ödeyen Real Madrid, Sergio Canales'i de 6 milyon euro'ya almıştı.

Genelde Real Madrid'in transfer ettiği en genç futbolcular Brezilyalı. Vinicius, Rodrygo ve Endrick en iyi bilinenleri. Ki bu futbolcular 45, 40 ve 37,5 milyon euro ödendi.

Real Madrid'in transfer ettiği 18 yaş ve altı oyuncuların hemen hemen hepsi başarılı oldu.

Kaynak: Haber Global TV

Arda Güler Arda Güler Transfer Haberleri Arda Güler Transfer Arda Güler Real Madrid Arda güler Real Madrid imza töreni