Antalyaspor'un 2 İsrailli futbolcusundan Filistin kararı! Maça çıkmayacaklar

İsrail Filistin Spor haberleri
Antalyaspor'un 2 İsrailli futbolcusundan Filistin kararı! Maça çıkmayacaklar

Antalyaspor'da forma giyen 2 İsrailli futbolcu, Gaziantepspor maçına çıkmayacaklarını açıkladı. Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel'in kararı kulübe bildirdiği ve kabul edildiği kaydedildi.

Antalyaspor'da forma giyen İsrailli futbolcular Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel, Gaziantep FK maçına çıkmayacaklarını açıkladı.

 Safuri ve Jehezkel, İsrail - Filistin hattında 7 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden siviller dolayısıyla Süper Lig'de Filistin için alınan saygı duruşu kararı nedeniyle Gaziantep FK maçında yer almayacaklarını duyurdu.

Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel'in açıklaması şu şekilde:

 "Ülkeden gelen kötü haberler bizim için futbol oynamayı neredeyse imkansız bir görev haline getirdi. Takım kararımıza saygı duyuyor ve bize tam destek veriyor. Bunun için teşekkür ediyoruz.

"BUNU KULÜP YÖNETİCİLERİNE AÇIKÇA BELİRTTİK VE ONLAR DA KARARIMIZA SAYGI DUYUYORLAR"

Buna ek olarak yarınki (cumartesi) maçta İsrail'i kınamak için saygı duruşu düzenleneceğini öğrendik. Milli takımın oyuncuları olmaktan gurur duyan futbolcular olarak bu seremonide yer almak, hatta stadyumda bulunmak gibi bir niyetimiz yok. Bunu kulüp yöneticilerine açıkça belirttik ve onlar da kararımıza saygı duyuyorlar. Burada bize karşı tutum çok sıcak ve gelecek güzel günlerde yeni köprüler kuracak olanlar arasında olmaya devam edeceğiz. Kalplerimiz ve düşüncelerimiz İsrail'deki kardeşlerimizle birlikte."

Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında cumartesi günü saat 16.00'da Gaziantep FK'ye konuk olacak.

 

Antalyaspor Ramzi Safuri Sagiv Jehezkel