Altay'dan 13 hafta sonra gelen galibiyet

Altay TFF 1. Lig
Altay'dan 13 hafta sonra gelen galibiyet

TFF 1. Lig'in 16. haftasında Altay deplasmanda karşılaştığı Adanaspor'u 1-0 yenerek ligde 13 maç aranın ardından ilk galibiyetini elde etti.

TFF 1. Lig'de konuk olduğu Adanaspor'u 1-0 mağlup eden Altay, ligde 13 hafta sonra sahadan galibiyetle ayrıldı.

Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'ndaki müsabakada ilk yarıyı Marco Paixao'nun penaltıdan attığı golle 1-0 önde tamamlayan Altay, Adanaspor'u bu skorla mağlup etti.

Tek galibiyetini 2. haftada Tuzlaspor karşısında alan İzmir temsilcisi, 13 maç aradan sonra 3 puana ulaştı. Siyah-beyazlı ekip, galip gelemediği 13 maçta 2 beraberlik ve 11 yenilgi yaşadı.

Ligde 16 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 12 yenilgisi bulunan Altay, 3 ceza puanı olduğu için 5 puanla ligin son sırasında bulunuyor.

Altay'ın başında 4. teknik direktör olarak görev alan Yusuf Şimşek, ikinci maçında kazanmayı başardı.

"SON DAKİKAYA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Adanaspor'u 1-0 mağlup eden Altay'ın teknik direktörü Yusuf Şimşek, oyuncularının iyi mücadele ettiğini söyledi.

Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, galibiyetten dolayı takımını tebrik ederek, "Haftalardır galip gelemeyen bir Altay takımı vardı. Oyuncularımız fiziksel ve mental açıdan düşmüşlerdi. Fakat 8-10 günde elimizden geldiği kadar onlarla birebir görüşmeye çalıştık. Bir nebze olsun faydalı olabildiysek ne mutlu bize. Oyuncularım 3 puanı aldılar. Onlara yeteneklerinin farkında olmalarını söylemiştim. İyi mücadele ettiler, iyi savaştılar" diye konuştu.

Altay taraftarlarının desteğini sürdürmesini isteyen Şimşek, "İyi geçiş oyunları yapabilseydik, daha farklı skor bulabilirdik. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Tüm camiamıza emekleri için teşekkür ediyorum. Büyük Altay taraftarı bizi destekleyeme devam etsin. Biz son dakikaya kadar mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA