Alman teknik adamdan Beşiktaş'a cevap: "Bu yüzden gelmiyorum..."

Beşiktaş Almanya Bundesliga
Alman teknik adamdan Beşiktaş'a cevap: "Bu yüzden gelmiyorum..."
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Alman basınında yer alan haberlerde teknik direktör Andre Breitenreiter'in Beşiktaş'ın kendisi için yapmış olduğu teklif hakkında verdiği cevap gündem oldu.

Teknik direktör konusunda bu sezon istikrar sağlamakta zorlanan ve Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Beşiktaş yeni hoca arayışlarını sürdürüyor.

Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de 5 Ocak Cuma günü kendi sahasında karşı karşıya geleceği Kasımpaşa maçına yeni hocasıyla çıkmak istiyor.

Beşiktaş'ta yeni yönetim yerli ve yabancı pek çok teknik adamla da temaslarını sürdürüyor. Kara Kartal'ın hoca adayları arasında yer alan Alman teknik adam Andre Breitenreiter'den iddialar hakkında açıklama geldi.

Alman basınından Bild'de yer alan habere göre; Beşiktaş, Andre Breitenreiter ile teknik direktörlük görevi için görüşmelerde bulundu.

Haberde Alman teknik adamın Beşiktaş'ın yoğun çabasına rağmen göreve gelmek için ikna olmadığı ifade edildi.

"KABUL ETMEMEYE KARAR VERDİM"

50 yaşındaki çalıştırıcı Beşiktaş'ın teklifi hakkında, "Beşiktaş çok ilgi çekici bir takım. Ve onların teknik direktör adayları arasında yer almak benim için gerçekten gurur verici bir şey. Beşiktaş'ın şu anda içinde bulunduğu durum hakkında yaptığım detaylı analizlerin ardından bana yapılmış teklifi kabul etmemeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

Andre Breitenreiter kariyeri boyunca Hoffenheim, Zurich, Hannover 96, Schalke 04 ve Paderborn gibi takımlarda görev aldı.

Son olarak Almanya Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'da görev alan teknik direktör Şubat 2023'ten bu yana takım çalıştırmıyor. Breitrenreiter, 2021-2022 sezonuna İsviçre Ligi ekiplerinden Zurich'te görev yaptığı dönemde Basel ve Young Boys gibi takımların önünde sezonu şampiyon tamamlamayı başarmış ve dikkatleri üstüne çekmişti.