Kenan Yıldız'ın çocukluk arkadaşı Can Uzun'un değeri 6 ayda yüzde 1500 arttı! 3 Avrupa devi peşinde!

Kenan Yıldız Juventus Almanya Bayern Münih Almanya Bundesliga
Kenan Yıldız'ın çocukluk arkadaşı Can Uzun'un değeri 6 ayda yüzde 1500 arttı! 3 Avrupa devi peşinde!
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Bu sezon Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg'de gösterdiği performansla dikkat çeken Can Uzun, dev kulüplerin radarında. 18 yaşındaki futbolcuyu isteyen takımların devre arası transfer döneminde harekete geçmesi bekleniyor.

Kenan Yıldız gibi Almanya'nın Regensburg kentinde doğan ancak milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Can Uzun giderek artan performansıyla Avrupa devlerinin radarına girdi.

Son 6 ayda değeri yüzde 1500 artan milli futbolcu Can Uzun, Alman devleri Borussia Dortmund ve Bayern Münih'in yanı sıra Sevilla tarafından da takip edilmeye başladı.

Alman takımları Can'ı ara transfer için değil sezon sonunda kadrosuna katmak istiyor. Uzun vadeli bir transfer olarak düşünülen genç futbolcu daha çok ikinci forvet pozisyonunda oynasa da skorerliğiyle dikkat çekti. Topsuz ve toplu oyunda etkili olabilen Can, ayrıca hava toplarında çok etkili ve savunmaya yardım etmesiyle de günümüz modern futbolunun tüm gerekliliklerini yerine getirebiliyor.

14 yaşında geldiği Nürnberg'le Bundesliga 2'de adından söz ettiren Uzun'un fiziği de yaşının çok ötesinde.

SEVILLA HAREKETE GEÇMEYE HAZIRLANIYOR

Almanya Bundesliga devleri Bayern Münih ve Borussia Dortmund zaten oyuncu bir süredir izletiyor. Hatta oyuncunun menajeri ve aileleriyle de görüştüler. Peşlerinden Sevilla da aynı etapları geçti. Can'ın ailesi oyuncunun Almanya dışında bir deneyim yaşamasını tercih ediyor. Ancak son kararı Can kendisi verecek. Bu sezon 17 maçta 9 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi. Şu anda ise sakatlığı nedeniyle forma giyemiyor.

Sevilla ise ara transferde harekete geçerek Alman rakiplerine karşı avantaj sağlamak derdinde. Oyuncuya daha fazla oynama süresi teklif ediyorlar.

Can Uzun'un altı ay önce değeri Transfermarkt'a göre 500 bin euro'ydu. Aralık ayındaki son güncellemeden sonra ise değeri 8 milyon euro oldu. Peşindeki her üç takım için bu bedel kelepir sayılır. Bakalım Can Uzun'un sıradaki takımı hangisi olacak.