Ahmet Nur Çebi PFDK'ya sevk edildi

TFF Beşiktaş Galatasaray
Ahmet Nur Çebi PFDK'ya sevk edildi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve kulüp idarecisi Engin Baltacı Galatasaray derbisinin ardından PFDK'ya sevk edildi.

TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen takımları açıkladı.

Buna göre, Galatasaray, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor “çirkin ve kötü tezahüratı"; Galatasaray “talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle disipline gönderildiğini açıkladı.

Derbide siyah-beyazlı kulübünün "saha olayları", "6 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" ve "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" nedeniyle; Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ile kulüp idarecisi Engin Baltacı, “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar” nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Galatasaray'ın ise Beşiktaş derbisinde taraftarlarının neden olduğu “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “talimatlara aykırı hareketleri” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi, Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı’nın 8/8 maddesi ile Sportif Ekipman Talimatı’nın 22/2 maddeleri PFDK'ya sevkine karar verildiği bildirildi.

Gaziantep FK ise "saha olayları" ve “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle ve kulüp görevlileri, Yılmaz Tekin, İlhan İçten, Hakan Aykanat “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle disipline gönderildiği açıklandı.

Çaykur Rizespor Kulübü’nün ise 21.10.2023 tarihinde Kayserispor ile oynadığı Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildiği belirtildi.

Kaynak: İHA

Beşiktaş Galatasaray PFDK TFF Ahmet Nur Çebi