3 puan Başakşehir'in

Başakşehir Giresunspor Süper Lig
3 puan Başakşehir'in

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Medipol Başakşehir, sahasına GZT Giresunspor’u 3-1 mağlup etti.

Başakşehir ile Giresunspor takımları Türkiye Süper Ligi'nin 18. haftasında karşı karşıya geldi.

Başakşehir sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

17. dakikada Okaka’nın pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Deniz Türüç’ün vuruşunda savunmaya da çarpan top kaleci Okan’ı da yanıltıp ağlarla buluştu. 1-0

28. dakikada sağ taraftan Zeki Yavru’nun sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortaya altıpas önünde iyi yükselen Diarra’nın kafa vuruşu filelere gitti. 1-1

38. dakikada savunmanın arkasına sarkan Sergio’nun ceza alanı içi sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşu Muhammed ayaklarıyla çelerek gole izin vermedi.

57. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Visca’nın kaleyi karşına alıp hafif sağ çaprazdan çektiği sert şutu kaleci Okan kornere gönderdi.

58. dakikada Visca’nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortaya penaltı noktası yakınlarında yükselen Deniz’in kafa vuruşu sağ kale direğinin yanından auta gitti.

66. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Gulbrandsen, pasını sol çaprazdaki Berkay’a verdi. Bu oyuncunun plase vuruşunda kaleci Okan, meşin yuvarlağı parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

69. dakikada sağ taç çizgisi önünde meşin yuvarlağı alan Caiçara, pasını ceza alanı dışında bulunan Visca’ya aktardı. Ardından savunmanın arkasına sarkan Caiçara, Visca’nın ara pasıyla buluştuğu topu kale alanına girmeden yaptığı vuruşla ağlara gönderdi. 2-1

78. dakikada ceza sahası sol tarafında topla buluşan Aleksic, bekletmeden pasını sağdan hareketlenen Visca’ya aktardı. Bu oyuncunun çapraz pozisyondan çektiği şutta top filelerle buluştu. 3-1

Maç sonu

Giresunspor’u sahasında 3-1 mağlup eden Başakşehir’de Yardımcı Antrenör Erdinç Sözer maçın ardından konuştu. Takımın iyi bir reaksiyon gösterdiğini söyleyen Sözer, Trabzonspor karşısında da hedeflerinin 3 puan olduğunu söyledi.

Süper Lig’in 18. hafta mücadelesinde Giresunspor’u ağırlayan ve sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılan Başakşehir’de Yardımcı Antrenör Erdinç Sözer maçın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Bekledikleri bir maç olduğunu söyleyen Sözer, “Rakip çok disiplinli ve organize bir takım. Güzel bir başlangıç yaptık. 1-0 öne geçtik ama sonrasında bir anlık boşlukta kornerden gol yedik. Devreden sonra daha farklı şekilde sahaya çıktık. Daha istekli ve direkt gole giden bir takım oldu sahada. Takım çok güzel bir reaksiyon gösterdi. İstediğimiz galibiyeti aldık. Her zaman böyle oynamamız lazım. Bu bizim oyunumuz. Takımı tebrik ediyorum” dedi.

Hafta sonundaki Trabzonspor maçına da değinen Sözer, “Biz puan farkına bakmıyoruz, kendi oyunumuza bakıyoruz. Güzel bir duruma geldik ve Trabzon’a gideceğiz. Yılın son maçı olacak bizim için. Elimizden geleni vermek istiyoruz. Bence çok güzel ve iddialı bir maç olacak. Kendi oyunumuzu ve oyun felsefemizi sahaya yansıtmak isteriz. Hedefimiz maçtan 3 puanla ayrılmak” diyerek sözlerini tamamladı.

Giresunspor cephesi

Başakşehir deplasmanından 3-1’lik mağlubiyetle ayrılan Giresunspor’da Teknik Direktör Hakan Keleş maçın ardından konuştu. Mağlubiyet nedeniyle üzgün olduklarını söyleyen Keleş, oyunun genelinde iyi oynamadıklarını ifade etti.

Süper Lig’in 18. haftasında Başakşehir’e konuk olan ve sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrılan Giresunspor’da Teknik Direktör Hakan Keleş maçın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Galibiyet için sahaya çıktıklarını ancak buna karşın bekledikleri sonucu alamadıklarını söyleyen Hakan Keleş, “Kaybettiğimiz için üzgünüz. İlk yarıda golü bulduk ve dengeyi sağladık. Ama oyunun genelinde iyi oynadığımızı düşünmüyorum. Başakşehir kadro derinliği açısından bizden daha iyi bir takım ve bugün iyi de oynadılar. 9 günde 3. maçımızı oynadığımız için biraz sıkıntılar çektik. Önümüzde Hatay maçımız var, ona hazırlanacağız. İstediğimiz oyunu oynayamadık ve kazandığımız topları değerlendiremedik. Kaybettiğimiz için üzgünüm, Başakşehir’i tebrik ediyorum” dedi.

Başakşehir’in iyi futbol oynadığını söyleyen Hakan Keleş, “Önde de bastık ama çok etkili olamadık, iyi çıktılar. Geride karşıladığımızda da kazandığımız topları iyi kullanamadık ve baskı yedik. Kadro derinliği konusunda çok iyi bir takım değiliz. Ama devre arasında takviye yapmak istiyoruz” dedi.
Son olarak Muslera’nın sakatlığı sonrasında Galatasaray’ın geri çağırmak istediği iddia edilen Okan Kocuk hakkında konuşan Keleş, “Okan konusunda ben de bazı şeyler duyuyorum ama bize gelen bir şey yok. Şu anda bizim oyuncumuz ve öyle de kalmasını isterim. Giderse de yerine hazırlıklarımızı yapacağız, yerine başka oyuncu alırız” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Başakşehir Giresunspor maçı Başakşehir Giresunspor Süper Lig