Yeni LGS sonucu: LGS sonuçları değişti mi, iptal mi oldu?

LGS MEB
Yeni LGS sonucu: LGS sonuçları değişti mi, iptal mi oldu?

2 Haziran Pazar günü 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katılım sağladığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları mahkeme kararıyla iptal edilen fen bilimleri sorusunun ardından yeniden değerlendirmeye alındı. Peki, LGS puanları iptal mi edildi, neden, yeniden mi hesaplanacak?

MEB, LGS 2024 için önemli bir karara imza attı. Liselere Geçiş Sınavı'nda mahkeme kararıyla iptal edilen fen bilimleri sorusunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), puanların yeniden hesaplanacağını duyurdu. Üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı elde etti. Peki, 2024 LGS sonuçları nereden ve nasıl sorgulanır? İşte, sorgulama ekranı...

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS puanları hakkındaki yeni kararı duyurdu. Sınava katılan öğrenciler ve velileri konu hakkında araştırmaya başladı. Peki LGS puanları iptal mi oldu? LGS yeniden mi hesaplanacak? 2024 LGS neden yeniden hesaplanıyor?

LGS PUANLARI İPTAL Mİ OLDU?

Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) mahkeme kararıyla iptal edilen fen bilimleri sorusunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir açıklama yaptı ve puanların yeniden hesaplanacağını duyurdu.

LGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın bir sorusunun iptalinin ardından, yeniden değerlendirmenin diğer sorular üzerinden yapıldığını, mağduriyet yaşanmaması için tüm öğrencilerin yerleştikleri okullara yönelik haklarının korunduğunu, hesaplama sonucu üst tercihlerine yerleşmeye hak kazananlara ise yeni kayıt hakkı tanındığını bildirdi.