Birinci sınıf kura çekimi: Yeni sınıflar belli oldu mu? Sınıf şube belirleme kura çekimi ne zaman?

HABER MERKEZİ
Milli Eğitim Bakanlığı MEB
Birinci sınıf kura çekimi: Yeni sınıflar belli oldu mu? Sınıf şube belirleme kura çekimi ne zaman?

MEB İlkokul 1. ve ortaokul 5. sınıf kura sonuçları, bugün başlayan kura çekimi ile öğrenci ve velilerce araştırılıyor. Sınıf belirleme kura sonuçları ve isim listesi 2024-2025 için Milli Eğitim Bakanlığı açıklamaları yakından takip ediliyor. Peki ilkokul 1. ve ortaokul 5. sınıflar belli oldu mu?

İlkokula başlayan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura çekimi ile belirleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1. ve 5. sınıfların şube belirleme işlemi kura çekimi ile yapıldı. Veliler sınıflar şubeleri kura çekimi detaylarını sorguluyor. Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul 1. sınıf ve 5. sınıfların şubelerini kura çekimi yöntemiyle belirliyor. Öte yandan ilkokula yeni başlayacak öğrencilerin şubeleri ile beraber öğretmenleri de belirleniyor. İşte, 2024-2025 1. ve 5. sınıf şube kura çekimi detayları...

1. VE 5. SINIF ŞUBE KURA ÇEKİMİ SONUÇLARI

Öğrencilerin şubeleri ve 1. sınıf öğretmenlerinin belirlenmesine yönelik kura çekimi 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Veliler öğrencilere ve sınıflarına dair tüm detayları e-okul üzerinden görüntüleyebilecek.

SINIF ŞUBELERİ SORGULA

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda "İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o dersi yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir."

"Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." ifadeleri yer aldı.