Yumurtayı haşlarken en sık yaptığımız hata!
Mutfaklarda yetenek kadar bilgi de önemlidir. Yemek pişirirken bilinmesi gereken bazı bilgiler ve püf noktaları bulunuyor. Yumurta haşlarken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Buna uymazsanız yumurta bütün zenginliğini kaybediyor.
![Yumurtayı haşlarken en sık yaptığımız hata! - Resim: 2](https://i.haberglobal.com.tr/storage/files/images/2023/06/19/yumurta-2-vD4F.jpg)
Yumurta haşlarken yapılan en büyük hata daha hızlı haşlanması için yumurtanın suyunun sıcak su olarak tercih edilmesi. Yumurtanın bu şekilde pişirilmesi şok etkisi ile yumurtayı anlık bir şekilde form değişimine uğratacak ve hızlıca soğuktan sıcağa geçen yumurtanın besin değerleri yok olacak.
PEKİ NE YAPMALIYIZ?
Bunun yerine yumurta haşlarken kullanılan suyun oda sıcaklığında normal derecelerde olması gerekiyor. Sıcak ve kaynar su kullanılması yumurtayı daha hızlı pişirse de, besin değerlerini ortadan kaldırıyor. Sadece yağ ve kalori almamak adına yumurtayı kaynar ve sıcak su ile pişirmeyin.
SIRADAKİ GALERİ
![Baş ağrısı bütün gününüzü mahvetmesin istiyorsanız...](https://i.haberglobal.com.tr/storage/files/images/2023/06/19/bas-agrisini-gecirmenin-dogal-yontemi-5-dakikada-bas-agriniz-son-bulacak-t2z6.jpg)
Kaynak: Haber Global TV