Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak?

koronavirüs Fahrettin Koca
Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske zorunluluğunun Türkiye'de de kalkıp kalkmayacağı ile ilgili milyonları ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Peki maske zorunluluğu kalkıyor mu? Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak?

Koronavirüsün patlak vermesi ile hayatımıza girmiş olan maskelerin ne zaman kullanımının sona ereceği merak konusuydu. Maske konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca önümüzdeki haftayı işaret etti ve gün verdi. Peki, maske zorunluluğu kalkıyor mu? İşte ayrıntılar...

MASKE ZORUNLULUĞU KALKIYOR MU?

Kabine Toplantısı'nın ardından Bakan Koca milyonları ilgilendiren çok önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Bakan Koca, salgınla mücadelede yeni dönem için bir hafta sonrayı belirtti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca, 'Gelecek hafta çarşamba veya perşembe günü bir basın toplantımız olacak. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra neler yapılacağına ilişkin süreci anlatacağız.' sözlerini kullandıktan sonra maskelerle ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti: 'Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

maskeler kalkıyor mu

BAKAN KOCA: YATIŞLAR YÜZDE 28-30 KADAR AZALDI

Bakan Koca, vaka sayılarının bir sonraki haftadan itibaren azalacağı öngörüsünü bulunarak , 'Vaka sayısı geçen hafta sonu itibarıyla pikini yapmış oldu. Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastaneye yatışlar yüzde 28-30 kadar azaldı. Yoğun bakıma yatış da yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin düşeceğini düşünüyoruz.' dedi.

maske zorunluluğu ne zaman kalkacak koronavirüs sağlık bakanı