E-Nabız'da hastane randevusu nasıl alınır?

haberler
E-Nabız'da hastane randevusu nasıl alınır?

E-Nabız sisteminin uygulanmasıyla birlikte hastane işlemlerine ulaşabilmek artık çok daha kolay bir hale geldi. Peki, e-nabız'a nasıl kayıt olunur, e-nabız üzerinden yapılabilecek işlemler nelerdir? İşte merak edilenler...

Sağlık Bakanlığı tarafından geçmiş olduğumuz dönemlerde uygulamaya koyulan E-Nabız, size özel oluşturulan sayfa aracılığıyla birlikte hastane kayıtlarınıza ulaşabileceğiniz bir sistem olarak ifade edilir. Bu kayıtlar içerisinde vatandaşların muayene, tedavi, tahlil, tetkik, röntgen, MR gibi, geçmiş dönemler de içerisinde bulunan bütün kişisel sağlık bilgilerinin tek bir yerde olmasını sağlayan bir hizmet olarak öne çıkmaktadır.

Kişisel Sağlık Sistemi olarak da bilinen E-Nabız'da Hastane Randevu işlemlerinizi de anında gerçekleştirebilirsiniz. İşte merak edilenler...

E-NABIZ SİSTEMİNE NASIL KAYIT OLUNUYOR?

E-Devlet Kapısı üzerinden E-devlet şifreniz ile sisteme girebiliyorsunuz. E-Devlet şifresi olmayanlar da şifrelerini PTT aracılığıyla temin edebilirler. E-Devlet şifreniz bulunmuyorsa da aile hekiminize başvurmanız gerekmekte. Aile hekiminiz size geçici bir şifre vererek sisteme girebiliyorsunuz; sonrasında da şifrenizi yine sistem üzerinden değiştirebiliyorsunuz.

enabız randevu alma

E-NABIZ ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK İŞLEMLER NELERDİR?

Kişisel bilgilerinize şifre ile giriş yapmış olduğunuz zaman size özel bir şekilde hazırlanan sayfa üzerinde sağlık bilgilerinizi görüntüleyebiliyorsunuz. Tansiyon, nabız, şeker, ağırlık gibi çeşitli temel sağlık göstergelerinizi görebiliyorsunuz. Ek olarak bu bilgileri teknoloji ürünleri olan akıllı bileklikleriniz sayesinde de E-Nabız profiliniz ile paylaşabiliyorsunuz.

Geçmiş dönemlerde gitmiş olduğunuz hastanelerin ve doktorların isim bilgilerine de erişebiliyorsunuz. Reçete ve ilaç bilgilerinizi öğrenebilir ek olarak yapılan tetkikler ile röntgen, MR gibi görüntülerinize de sistem içerisinden rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Bilgisayar üzerinden enabiz adresinden sisteme girebileceğiniz gibi Android, ios uygulamaları aracılığı da akıllı telefonlar sayesinde E-Nabız'a hemen her yerden girebiliyorsunuz. Hastane randevularınızı da E-Nabız üzerinden alabiliyorsunuz.

E-NABIZ HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

E-Nabız sistemine giriş yapmanızın ardından size oluşturulmuş olan özel profil sayfasında bulunan 'Randevu' bölümünden istediğiniz hastanelere ulaşarak online randevu temin edebiliyorsunuz. İstediğiniz hastanenin yanında hangi hekime muayene olmak istiyorsanız onu da tercih edebiliyorsunuz. E-Nabız, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne bağlanarak randevu işlemlerinizi de anında gerçekleştiriyor.

Çeşitli zamanlarda yoğunluk olmasından ötürü randevu alınamamaktadır. Bu noktalarda da karşınıza çıkan randevu oluştuğunda hatırlat seçeneğini işaretlediğinizde belirttiğiniz özellikler oluştuğunda sizinle iletişime geçilerek randevu alabiliyorsunuz.

e-devlet PTT