DSÖ'den 'kuş gribinden ilk ölüm' açıklaması: Başka hastalıktan hayatını kaybetmiş

AA
dünya sağlık örgütü Meksika Sağlık Haberleri
DSÖ'den 'kuş gribinden ilk ölüm' açıklaması: Başka hastalıktan hayatını kaybetmiş

DSÖ'nün açıklamasında, “Meksikalı yetkililer, DSÖ'ye hastanın yandaş hastalıklarıyla ilgili komplikasyonlar nedeniyle öldüğünün belirlendiğini bildirdi" denildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika’da daha önce kuş gribi türü olan H5N2 nedeniyle öldüğü açıklanan kişinin diğer hastalıklarından dolayı hayatını kaybettiğini duyurdu. DSÖ dün, 5 Haziran’da küresel olarak rapor edilen ilk laboratuvar onaylı insan vakası hakkında yeni bir güncelleme paylaştı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Meksikalı yetkililer yaptıkları güncellemede DSÖ'ye 6 Haziran'da ulusal bir uzman grubunun hastanın yandaş hastalıklarıyla ilgili komplikasyonlar nedeniyle öldüğünü belirlediğini ve ulusal yetkililer tarafından yapılan genetik analizin bu virüsün Meksika'nın Texcoco eyaletindeki kuşlarda 2024 yılında elde edilen türle yüzde 99 oranında benzerlik gösterdiğini tespit ettiğini bildirmiştir." 

'BİRDEN FAZLA TIBBİ RAHATSIZLIĞI VARDI' 

Kuş gribine yakalanarak öldüğü düşünülen kişinin, daha öncesinde üç hafta boyunca rahatsızlıklarından dolayı yoğun bakımda tedavi gördüğü belirtilerek, “Vakanın kümes hayvanlarına veya diğer hayvanlara maruz kalıp kalmadığı bilinmemektedir. Altta yatan birden fazla tıbbi rahatsızlığı vardı. Yakınları, akut semptomların başlamasından önce başka nedenlerle üç hafta boyunca yatalak olduğunu bildirmiştir” denildi.