Deve gribi alarmı: Koronavirüsten ölümcül, Dünya Kupası'ndan yayılabilir

Sağlık Haberleri koronavirüs
Deve gribi alarmı: Koronavirüsten ölümcül, Dünya Kupası'ndan yayılabilir

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) uzmanlar, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda koronavirüsün daha ölümcül bir akrabası olan MERS ya da "deve gribi" olarak bilinen virüsünün yayılabileceğinden endişelendiklerini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından desteklenen uzmanlar, 'deve gribi'nin, Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası'nda yayılmasından endişeli olduklarını duyurdu.

The Sun'da yer alan habere göre, uzmanlar MERS'i (Orta Doğu solunum sendromu), Covid-19'un daha ölümcül bir akrabası ve hastalığa yakalananların üçte birini öldürüyor.

Hastalık uzmanları MERS'i Dünya Kupası sırasında teorik olarak ortaya çıkabilecek sekiz potansiyel "bulaşıcı hastalık riskinden" biri olarak değerlendirdi.

Listede ayrıca en olası iki tehdit olarak görülen Covid-19 ve Maymun Çiçeği de yer aldı.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, uzmanların New Microbes and New Infections (Yeni bakteriler ve yeni enfeksiyonlar) dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, Dünya Kupası "kaçınılmaz olarak bulaşıcı hastalık riskleri oluşturuyor" ifadesinde bulundu.

DSÖ epidemiyologu Prof. Dr. Patricia Schlagenhauf ve ekibi, bu durumun özellikle Katar ve komşu ülkeler için geçerli olduğunu söyledi. Uzmanlar futbol maçları izlemek için Katar'a giden çok sayıda taraftar nedeniyle hastalıkların İngiltere ve ABD gibi diğer ülkelere de yayılabileceğini öne sürdü.

MERS, ilk kez on yıl önce Katar'a sınırı olan Suudi Arabistan'da rapor edildi.

Kaynak: Haber Global TV

Dünya Kupası 2022 Dünya Kupası koronavirüs Koronavirüs salgını DSÖ mers