Azerbaycan'dan Prof. Dr. Aziz Sancar'a fahri diploma

İlham Aliyev Azerbaycan
Azerbaycan'dan Prof. Dr. Aziz Sancar'a fahri diploma

Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin uluslararası insani ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik hizmetlerinden dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından "Fahri Diploma" ile taltif edildi.

APA haber ajansı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Aziz Sancar'a "Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı fahri diploması" verilmesine ilişkin kararnameye imzala attı. 

Kararnameye göre Aziz Sancar, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin uluslararası insani ilişkilerinin geliştirilmesine yaptığı hizmetlerden dolayı "Azerbaycan Cumhuriyeti Fahri Diploması" ile taltif edildi.

Aziz Sancar'ı Nobel Ödülü'ne, hücrelerin enzimleri kullanarak, ultraviyole ışınlar ve diğer karsinojenlerle hasar gören DNA'yı nasıl tamir ettiğini açıklayan çalışmaları götürmüştür. Sancar, DNA onarımında görevli enzimleri saflaştırarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

 Aziz Sancar, Kuzey Carolina Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Sarah Graham Kenan Biyokimya ve Biyofizik Profesörü ve UNC Lineberger Kapsamlı Kanser Merkezi üyesi, aynı zamanda Türk kültürünü tanıtmak ve ABD'deki Türk öğrencileri desteklemek için kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Aziz & Gwen Sancar Vakfı'nın kurucu ortağıdır.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan İlham Aliyev Aziz Sancar