Kripto piyasası karıştı! Kripto paralar çakıldı!

Ekonomi haberleri bitcoin
Kripto piyasası karıştı! Kripto paralar çakıldı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in likidite sorunu kripto para piyasasına büyük satışlar getirmişti. Bitcoin 20 bin doların da altına inerken, kripto para piyasasının toplam değeri de 850 milyar doların da altına geriledi.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in likidite sorunu kripto para piyasasına büyük satışlar getirmişti. Son olarak FTX'i satın alma girişiminde bulunan Binance'in FTX'den vazgeçmesiyle satışlar derinleşti. 

Binance'ın kurucusu Zhao, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, FTX'in Binance'ten yardım istediğini belirtmişti. FTX'in likidite sorunu yaşadığına işaret eden Zhao, "Kullanıcıları korumak adına, FTX.com'u tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık." ifadesini kullanmıştı.

Ve son olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığının kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

Bu gelişmeler kripto para piyasasında büyük satışlar getirdi. FTX'in kendi kripto parası FTT yüzde 80 değer kaybetti. 

En büyük hacimli ve değerli kripto parası Bitcoin 16.749 dolara kadar geriledi. Böylece 2 yılın en düşük seviyesini görmüş oldu.

En yüksek hacimli ikinci kripto para Ethereum ise 1.185 dolara kadar geriledi. Solana yüzde 50 değer kaybederek 15.76 dolara kadar indi. Elon Musk'ın gözdesi Dogecoin yüzde 30 değer kaybederek 0.08428 cente kadar geriledi.

Bu düşüşlerle birlikte kripto paraların toplam değeri 837 milyar dolara kadar indi. 

JP Morgan analistleri, Bitcoin'in kaldıraç azaltımı etkisiyle 13 bin dolara kadar düşebileceğini raporladı. JP Morgan analistleri "Bitcoin'in maliyeti 15 bin dolar olmasına rağmen kaldıraç azaltımı etkisi ve satış dalgası Bitcoin'i 13 bin dolara kadar düşürebilir." dedi. 

Sadece kripto paraların kendisi düşmüyor. Tüm gelir ve faaliyetleri kripto paraların hacmine bağlı olan Coinbase gibi şirketlerin hisseleri de bu durumdan kötü etkileniyor. Geçtiğimiz sene halka arz olan Coinbase hisseleri son 5 günde yüzde 22 değer kaybetti. Son 1 yılda ise yüzde 86 değer kaybetti. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

'Bitcoin ekonomi haberleri