Vietnam firması Hindistan'da 2 milyar dolarlık otomobil üretim tesisi açacak!

Ajans Bizim
Hindistan Otomobil haberleri
Vietnam firması Hindistan'da 2 milyar dolarlık otomobil üretim tesisi açacak!
Fotoğraf: DepoPhotos

Vietnamlı elektrikli araç üreticisi VinFast, iki milyar dolarlık yatırım kapsamında Hindistan'da ilk üretim tesisini açmayı planlıyor.

VinFast, Tamil Nadu'nun güney bölgesinde ilk üretim tesisini açmaya hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, bu duyurunun markanın dünyanın üçüncü büyük otomobil pazarındaki gelişiminde "ileriye doğru atılmış önemli bir adım" olduğu belirtildi. 

İlk beş yıl içinde 500 milyon dolara mal olacak projenin ilk aşaması Thoothukudi'de bir üretim tesisinin inşasını içeriyor.

Tesisin açılışı için bir takvim belirtmeyen Vietnamlı şirkete göre, çalışmaların bu yıl başlaması bekleniyor. Gelecekte, tesiste yılda yaklaşık 150 bin araç üretilebilecek. 2017 yılında faaliyete geçen VinFast, elektrikli otomobiller alanında dünya liderlerinden biri olmayı hayal ediyor.

VinFast, ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde yılda 150 bin adet üretim kapasitesine sahip bir otomobil ve batarya fabrikasının yapımına devam ediyor. 

Ancak Vietnam'da satışları düşük seyreden ve geçen yaz güçlü bir başlangıç yaptıktan sonra Wall Street'te hisse fiyatı düşen marka, Tesla ve BYD'nin hakim olduğu elektrikli araç pazarında henüz kendini kanıtlayabilmiş değil.

VinFast, Le Thi Thu Thuy'un yerine üreticinin sahibi olan Vingroup holdinginin mevcut başkanı Pham Nhat Vuong'un getirilmesiyle yönetimde bir değişikliğe gidildiğini duyurdu.

Geçen hafta yapılan açıklamaya göre, Forbes tarafından serveti 4,6 milyar dolar olarak tahmin edilen Vietnam'ın en zengin adamı Pham, "VinFast'ın gelişiminin bu önemli aşamasında Üst Yönetici rolünü üstlenmek için en uygun kişi". 

Bayan Le, Yönetim Kurulu Başkanı olacak.