BYD Tesla'yı Geçmek Üzere!

BYD Tesla'yı Geçmek Üzere!

2023 yılı satış verileri, Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD'nin performansını gün yüzüne çıkardı. Son çeyrekte, BYD'nin Tesla'yı geçerek daha fazla araç satışı gerçekleştirdiği gözlendi. Bazı uzmanlara göre, gelecek dönemde BYD, Tesla'yı tahtından edebilir.

Elon Musk'ın kuruculuğunu üstlendiği, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Tesla, uzun bir süredir elektrikli otomobil pazarının öncüsü konumunda. 

BYD Tesla'yı Geçmek Üzere! - Resim : 1

Çinli elektrikli ve hibrit otomobil üreticisi BYD, 2023'ün son çeyreğinde 526 binden fazla elektrikli araç sattığını açıkladı. Şirket, yalnızca aralık ayında satışların %70 arttığını belirtti.

BYD'nin bu yılki toplam otomobil satışları 3 milyonu aşarken, bunların 1,6 milyonu yalnızca elektrikli motora sahip araçlar.

BYD Tesla'yı Geçmek Üzere! - Resim : 2

Tesla, henüz son çeyrek verilerini paylaşmadı; ancak sektör uzmanlarının tahminlerine göre, ABD merkezli şirket 2023'ün son çeyreğinde 483 bin elektrikli araç satışı gerçekleştirdi. Tesla'nın 2023 yılı toplam satışları ise 1,8 milyonu geçti.

Tesla, 2023 yılında 2 milyon araç satma hedefiyle yola çıkmıştı. Bazı sektör analistlerine göre, BYD, 2024 veya 2025 gibi bir zaman diliminde Tesla'nın liderliğini sarsabilir. Tesla, şu anda küresel ölçekte en çok satan elektrikli otomobil markası.

BYD Tesla'yı Geçmek Üzere! - Resim : 4

1995 yılında şarj edilebilir batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda Çin, ABD, Kanada, Japonya, Brezilya, Macaristan ve Hindistan dahil olmak üzere 30'dan fazla sanayi bölgesinde faaliyet göstermekte; otomobil, demir yolu taşımacılığı, yeni enerji ve elektronik sektörlerini kapsayan geniş bir iş hacmine sahip.

 

2003 yılında kurulan BYD Auto, BYD'nin otomotiv kolu olarak otomobil ve otomobil teknolojileri geliştirmektedir. BYD Auto, tam elektrikli ve takılabilir hibrit araçlar üretmektedir. Firma, Çin'de üst üste 9 yıldır en fazla yeni nesil enerjili binek araç satan marka konumunda.

Elektrikli otomobillerin ana maliyet unsuru olan bataryalar, aslen bir batarya üreticisi olan BYD'nin düşük maliyetleri nedeniyle rakiplerine göre avantajlı olduğu belirtilmektedir.