'Var Böyle Tipler' hesabının sahibi Kıvanç Talu hakkında yeni iddia: 100 milyon lira dolandırdı

Magazin Haberleri
'Var Böyle Tipler' hesabının sahibi Kıvanç Talu hakkında yeni iddia: 100 milyon lira dolandırdı

“Var Böyle Tipler” hesabıyla tanınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, 100 milyon liralık dolandırıcılık iddiasıyla gündemde. Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun yakın çevresini 100 milyon lira dolandırdığı, çiftin kaçmadan önce dolandırdıkları erkesi ev partisine davet ettikleri öne sürüldü.

Var Böyle Tipler Instagram hesabı ile kısa sürede adını duyuran Kıvanç Talu birçok markanın da reklamında rol almıştı. Yaşanan gelişmenin ardından Kıvanç Talu'nun yakın çevresi tarafından birtakım ses kayıtları ve bilgiler paylaşıldı.

'Var Böyle Tipler' hesabının sahibi Kıvanç Talu hakkında yeni iddia: 100 milyon lira dolandırdı - Resim : 1

Bu bilgilerin hepsi birer iddia olarak gün içinde farklı internet sitelerinde de yer buldu. Var Böyle Tipler Instagram hesabının da kapalı olması akıllardaki soru işaretlerini arttırdı.

Hem yakınlarını hem de sektörden insanları dolandırdığı iddia edilen çiftin, iş vaadiyle insanlardan milyonlarca lirayı topladığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Var Böyle Tipler adlı Instagram hesaplarını kapanan çifte Pazartesi'den bu yana ulaşılamadığı da iddialar arasında.

'Var Böyle Tipler' hesabının sahibi Kıvanç Talu hakkında yeni iddia: 100 milyon lira dolandırdı - Resim : 2

Konuyla ilgili ortalıkta dolaşan ses kaydında, Beril Talu'nun orta okul arkadaşı olduğu iddia eden bir kişi dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Çiftin kurdukları sistemle orta okul arkadaşlarını, yakınlarını ve insanları reklam işi vaadiyle kandırdığı, her insandan yaklaşık 1-2 milyon TL aldığı iddia ediliyor.

Yine çiftin evlerindeki yardımcılarının arabasını ve dolarlarını sattırdığı ve ortada bıraktığı iddia ediliyor.

Şoförlerini 1 milyon TL dolandırdıkları, bir veda partisi düzenleyerek ardından Portekiz'e kaçtıkları da söylentiler arasında. İddiaya göre, teklifi kabul edenlerden para alan fenomenler, yüksek faizle geri ödeme garantisinde bulundu.

Talu çifti, yaklaşık 1 milyon takipçili ‘Var Böyle Tipler’ adlı Instagram hesabıyla birlikte kişisel hesaplarını da kapattı. Pazartesi gününden beri ulaşılamayan çift, Instagram’da varboyletipler.offical.duyuru adlı yeni bir hesap açarak “Ana hesabımız kapatıldı ve 15 günlük bir sürecimiz bulunmakta.

'Var Böyle Tipler' hesabının sahibi Kıvanç Talu hakkında yeni iddia: 100 milyon lira dolandırdı - Resim : 3

Bu süreçte yapacağım paylaşımlar hesabın yeniden açılmasına engel teşkil edebilir bu sebeple sizden biraz sabır ve bol paylaşım rica ediyoruz.

31.10.2023 00:00’da kafanızdaki tüm soruları detaylı bir video ile açıklıyorum” paylaşımını yaptı.

MediaCat’in haberine göre, iddialar arasında çiftin reklam işlerini bahane ederek kurdukları bir sistemle ortaokul arkadaşlarından evlerinde çalışan yardımcıya kadar onlarca kişiden para topladıktan sonra bir veda partisi düzenleyerek Portekiz’e kaçtıkları, topladıkları paranın 100 milyon liranın üzerinde olduğu da yer alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Kıvanç Talu dolandırıcılık Beril Talu magazin haberleri var böyle tipler