Suudi Arabistan'da bir ilk! Güzellik yarışmasına aday gönderecek

Haber Merkezi
Magazin Haberleri Suudi Arabistan
Suudi Arabistan'da bir ilk! Güzellik yarışmasına aday gönderecek

Bir süredir din ve sosyal yaşam alanında getirdiği yeniliklerle dikkat çeken Suudi Arabistan, şimdi de Kainat Güzeli yarışmasına aday göndermeye hazırlanıyor.

27 yaşındaki Rumy Alqahtani’nin katılacağı yarışma 28 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek. ABD merkezli Miss Universe Organization tarafından düzenlenen yarışma, bu yıl Meksika'da düzenleniyor.

Instagram hesabından açıklama yapan Alqahtani, “Miss Universe 2024 yarışmasına katılmaktan onur duyuyorum. Bu, Suudi Arabistan Krallığı'nın Kainat Güzeli yarışmasına ilk kez katılması anlamına geliyor." dedi.

Diş hekimliği alanında lisans derecesine sahip bir model olan Alqahtani, Suudi Arabistan Güzeli unvanını aldıktan sonra bir dizi yarışmada ülkesini temsil etti.

Alqahtani, Miss Suudi Arabistan tacının yanı sıra Miss Middle East (Suudi Arabistan), Miss Arab World Peace 2021 ve Miss Woman (Suudi Arabistan) gibi birçok prestijli unvana da sahip.

Aslen Riyad'lı olan genç kadın, dijital içerik yaratıcısı olmasının yanı sıra model olarak da çalışıyor ve Suudi Arabistan'daki kadınlar için çok önemli bir an olan güzellik yarışmalarında ülkesini temsil etmek üzere seçildi.