Şarkılarına Türkçe sözler yazılan ünlü şarkıcı Salvatore Adamo'dan kötü haber

Magazin Haberleri
Şarkılarına Türkçe sözler yazılan ünlü şarkıcı Salvatore Adamo'dan kötü haber

Türkçe'ye çevrilen şarkılarıyla da bildiğimiz İtalyan asıllı Belçikalı şarkıcı Salvatore Adamo, akciğer tıkanıklığı nedeniyle konserlerini iptal etti.

Brüksel'de vermesi planlanan konser ocak ayına ertelenen Adamo'nun tekrar sahneye çıkması için zamana ve dinlenmeye ihtiyacı olduğu belirtildi.

80 yaşındaki Adamo, 1960'ların ortasında 20'li yaşlarında ünlü olmuştu. İlk konserini verdiği Ancienne Belgique'te yapılacak bu konsere kadar Adamo'nun iyileşmesi umuluyor.

1943 yılında İtalya'nın Comiso kentinde doğan, 3 yaşındayken ailesiyle Belçika'ya taşınan Adamo, yarım yüzyılı aşan kariyeri boyunca romantik müziğin küresel simgesi halin egelmişti.

10 İspanyolca albümün yanı sıra Fransızca, İtalyanca, Almanca ve Türkçe de şarkılar söyledi.

Son albümü In French Please, 2023 yılının ilk aylarında çıkmıştı. Adamo, bu albümde Elton John ve Bob Dylan gibi isimlerin efsane şarkılarını Fransızca seslendirdi.

Türkiye'de de bir dönem çok popüler olan Adamo'nun birçok şarkısı Türkçe'ye uyarlanmıştı.

Şarkılarına Türkçe sözler yazılan ünlü şarkıcı Salvatore Adamo'dan kötü haber - Resim : 1

Fecri Ebcioğlu ve Sezen Cumhur Önel'in yabancı şarkılara Türkçe söz yazarak başlattığı aranjman akımında şarkıları Türkçe'ye en çok uyarlanan isimlerden biri olan Adamo'nun şarkılarını Fecri Ebcioğlu Türkçeleştirmişti.

Adamo, bu Türkçe sözlerle şarkılarını yeniden seslendirerek plak da çıkarmıştı. Bu albümde "Her Yerde Kar Var", "Sen Sevme Beni" ve "İsmini Haykırıyorum" yer aldı. Bu plak Sahibinin Sesi Plak şirketinden piyasaya çıkmıştı.

1965 yılında Ajda Pekkan, Adamo'nun ünlü Tombe La Neige şarkısını onun aksanıyla "Her Yerde Kar Var" olarak okumuş ve şarkı büyük ilgi çekmişti.

Adamo'nın şarkılarından aranje edilen eserler arasında Karlar Düşer, Aşkımız Yazılsaydı Semaya, Aşksız Olmaz Bu Dünya, Dön Bana Sen, Gel Esmerim, Gelme Sen Rüyama ve Komşu Kızı da sayılabilir.

Kaynak: Haber Global TV