Rus kökenli ünlü oyuncu Alina Boz ve annesi Olga Boz'dan Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili paylaşım

Magazin Haberleri Netflix Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna
Rus kökenli ünlü oyuncu Alina Boz ve annesi Olga Boz'dan Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili paylaşım

En son ATV ekranlarında yayınlanan Maraşlı dizisinde hayat verdiği 'Mahur' karakteriyle izleyici karşısına çıkan Rus kökenli ünlü oyuncu Alina Boz, Rusya-Ukrayna savaşına sessiz kalmadı. Annesi Olga Boz'un da paylaşımı dikkat çekti.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi 6. gününde de devam ederken, Ukrayna ordusu Kiev yakınlarında Rus askerlerine karşı koymayı sürdürüyor. Öyle ki bazı sanatçılar tepkilerini sosyal medyadan dile getiriyor. Kimi savaşa hayır diyor,  kimi ise mağdur olan insanlara yardım etmek için seferber oluyor.

ALİNA BOZ'DA "RUSYA-UKRAYNA" PAYLAŞIMI

Rus kökenli ünlü oyuncu Alina Boz da Rusya-Ukrayna savaşına sessiz kalmadı. Başarılı geç oyuncu geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından "Savaşa hayır" paylaşımı yaparak tepkisini göstermişti

Rus kökenli ünlü oyuncu Alina Boz ve annesi Olga Boz'dan Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili paylaşım - Resim : 1

"BİR TEK IRK İSTİYORUM ADI İNSAN"

Rusya vatandaşı olan anne Olga Boz'da yaptığı paylaşımı hem Rusça hem Türkçe yayınlayarak "Bir tek ülke istiyorum adı Dünya, Bir tek ırk istiyorum adı insan, Bir tek kaynak istiyorum adı sevgi" mesajını yayımladı.

Rus kökenli ünlü oyuncu Alina Boz ve annesi Olga Boz'dan Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili paylaşım - Resim : 2

ALİNA BOZ KİMDİR NERELİ KAÇ YAŞINDA?

Alina Boz 14 Haziran 1998'de Rusya'nın başkenti Moskova'da doğdu. Annesi Rus, babası ise Bulgaristan göçmeni bir Türk olan Alina Boz, ilkokula başlayana kadar Rusya’da kaldı. Ailesinin işleri nedeniyle Türkiye’ye dönen Alina Boz yedi yaşında İstanbul’a geldi. Orada Türkçe öğrendi ve ilkokula gitti. Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri Bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetin ardından Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünü kazanmıştır. Oyunculuk kariyerine başlamadan önce reklam ve dergilerde çalıştı.
Oyunculuk kariyerine yaşında 2013 yılında on beş yaşında Cesur Hemşire dizisinde Canan olarak başladı. Paramparça dizisinde Hazal olarak, oyuncu Nurgül Yeşilçay ile birlikte çalıştı. 2016 yılında Kaçma Birader filminde Melis Kahvacı olarak rol aldı. 2017 yılında Bölük filminde rol aldı. 2017 yılında Sevda'nın Bahçesi dizisinde Defne karakteriyle. 2018 yılında Vatanım Sensin dizisinde Prenses Anastasia Romanova rolünü üstlendi ve aynı yıl Elimi Bırakma dizisinde başrol oynadı.

Netflix orijinal dizisi Aşk 101'de başrol oynadı ve Eda karakterini canlandırdı.

Rus kökenli ünlü oyuncu Alina Boz ve annesi Olga Boz'dan Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili paylaşım - Resim : 3

olga boz

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Netflix magazin haberleri Rusya Ukrayna savaşı