MasterChef Türkiye 2021'de tehlikeli anlar! 'Bu kan durmaz'

MasterChef Türkiye 2021'de tehlikeli anlar! 'Bu kan durmaz'

TV8'in fenomen yarışması MasterChef Türkiye'nin, dün akşam yayınlanan son bölümünde seyirciyi ekrana kilitleyen anlar yaşandı.

Yarışmacıların bir üst tura çıkmak için mücadele verdiği MasterChef Türkiye 2021'in 15 Temmuz Perşembe akşamı yayınlanan bölümünde de heyecan hız kesmedi. 

Üçlü düelloların başladığı MasterChef'e katılan yarışmacı Bozbey Muratcan, stüdyoda korku dolu anlar yaşattı. Bozbey, soğan dolması yaparken elini kesti. 

MasterChef Türkiye 2021'de tehlikeli anlar! 'Bu kan durmaz' - Resim : 1

Doğrama yaptığı esnada ani bir hareketle elini kesen yarışmacının acı içinde kıvrandığını fark eden şef Somer Sivrioğlu, sağlık görevlisini çağırdı.

MasterChef Türkiye 2021'de tehlikeli anlar! 'Bu kan durmaz' - Resim : 2

Şefler ve sağlık görevlisi, yarışmacıdan yemeği bırakmasını isterken, Bozbey ise yemek yapmaya devam etti. “Bu kan durmaz” denilen ve çağrılan sağlık görevlisinin müdahalesi sırasında çığlıklar atan Bozbey yine de mücadeleyi bırakmadı.

MasterChef Türkiye 2021'de tehlikeli anlar! 'Bu kan durmaz' - Resim : 3

Olay öncesi, Mehmet Şef yarışmacılardan Bozbey'e "20 dakika var hala iç yapıyorsun" diye bir eleştiride bulundu. Şefin yorumunun ardından hırs yapan yarışmacı Bozbey, yemeğini hazırlarken çok hızlandı.

Hızlı bir şekilde doğrama işlemi yapan yarışmacı, ani bir hareketle elini kesti. Sağlık ekibinin pansumanı sırasında elinin acısıyla çığlıklar atan yarışmacı, kan içinde kalmasına rağmen yarışmaya  devam etmek istedi.

MasterChef Türkiye 2021'de tehlikeli anlar! 'Bu kan durmaz' - Resim : 4

Sağlık görevlisinin "Bu kan durmaz" uyarısına rağmen devam etme kararı alan Bozbey'den kan kaybı yaşamaması için elini yukarıda tutması istendi. Elini yukarıda tutmayı deneyen yarışmacının yöntemi işe yaramadı ve eli birkaç saniyede kanlar içinde kaldı. Yeniden stüdyoya gelen sağlık ekibi müdahalede bulundu, ancak Bozbey "Sosuma bakayım bir saniye" diyerek inatla yemek yapmaya devam etti.

MasterChef Türkiye 2021'de tehlikeli anlar! 'Bu kan durmaz' - Resim : 5

Şefler tarafından mücadele ruhu sebebiyle tebrik edilen Bozbey'in yemek için süresi yeterli gelmedi. Yarışma sonunda ise Bozbey ve Rumeysa yarışmaya veda ederken günün birincisi Dilara oldu.

MasterChef Türkiye 2021'de tehlikeli anlar! 'Bu kan durmaz' - Resim : 6

KAVUN DOLMASI 

MasterChef Türkiye'nin dün akşam ekranlara gelen bölümünde kavun dolması rüzgarı esti. Yarışmacılar en iyi kavun dolması yemeğini yapmak için mücadele etti. 

MasterChef Türkiye 2021'de tehlikeli anlar! 'Bu kan durmaz' - Resim : 7

Osmanlı Saray Mutfağından bir lezzet olan kavun dolması tarifi, merak konusu oldu. İşte, kavun dolması tarifi...

KAVUN DOLMASI MALZEMELERİ

1 adet kavun,

250 gr koyun-dana karışık kıyma,

1 fincan pirinç,

1 büyük boy soğan,

1 kaşık tereyağı,

2 kaşık zeytinyağı,

2 yemek kaşığı badem,

2 yemek kaşığı çam fıstığı,

2 yemek kaşığı kuş üzümü,

1 çay kaşığı biberiye,

1 çay kaşığı kişniş,

2 çay kaşığı tuz,

2 çay kaşığı karabiber,

1 kaşık zeytinyağı.

KAVUN DOLMASI NASIL YAPILIR? KAVUN DOLMASI TARİFİ

Kavun sapının olduğu yerden kapak şeklinde kesilip çekirdekleri temizlenir ve içi bir miktar oyulur.

Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur. Tavada zeytinyağında hafif kızdırılarak badem ve fıstıklar güzelce kavrulur.

Kuş üzümlerinin sapları da temizlenerek üzümler yıkanır. Pirinç yıkanarak 5 dakika kadar haşlanır.

Soğan ince kıyılır tavada eritilen tereyağında kavrulur.

Soğanlar pembeleşince kıyma eklenir. Ardından pirinç, tuz ve karabiberi eklenir. Sırasıyla badem, fıstık, kuş üzümü eklenerek diğer baharatlarla birlikte 5 dakika daha kavrulur.

Bütün malzemeler kavrulduktan sonra kavunun içine doldurulur ve kavunun kapağı kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Kaynak: Haber Global TV

kavun dolması kavun dolması nasıl yapılır kavun dolması malzemeleri kavun dolması tarifi MasterChef Türkiye MasterChef 2021 MasterChef Türkiye 2021 Mehmet Yalçınkaya Danilo Zanna Somer Sivrioğlu