Lea Michele ırkçılık iddiaları nedeniyle tanıtım yüzü olduğu firmadan kovuldu

Lea Michele ırkçılık iddiaları nedeniyle tanıtım yüzü olduğu firmadan kovuldu

ABD'li oyuncu Lea Michele, kendisine ün kazandıran dizisi Glee'in setinde rol arkadaşı Samantha Ware'a ırkçılık yaptığı gerekçesiyle reklam yüzü olduğu firmadan kovuldu.

Yakında anne olmaya hazırlanan Lea Michele, 'Glee' adlı dizide rol arkadaşı Samantha Ware'in kendisine yönelttiği suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Ware, Michele'in kendisine yıllar önce dizi setindeyken kötü davrandığını, hakaret ettiğini ve bir keresinde peruğuna dışkılamakla tehdit ettiğini iddia etti. 

Lea Michele ırkçılık iddiaları nedeniyle tanıtım yüzü olduğu firmadan kovuldu - Resim : 1

Geçmişte kalmış bu olayın gün yüzüne çıkmasına neden olan olay ise Lea Michele'in geçtiğimiz günlerde bir polis tarafından boğularak öldürülen George Floyd ile ilgili üzüntülerini dile getirdiği paylaşımı oldu.

Lea Michele ırkçılık iddiaları nedeniyle tanıtım yüzü olduğu firmadan kovuldu - Resim : 2

Ware, eski rol arkadaşına öncelikle "İlk TV dizimin setini benim için nasıl cehennem haline getirdiğini hatırla. Çünkü ben asla unutmayacağım" dedi. Glee kadrosu arasında yoğun tartışmalara neden olan bu iddialardan sonra, Lea Michele'in reklam yüzü olduğu firma da harekete geçti. Yönetim, oyuncu ile aralarındaki anlaşmanın sona erdiğini açıklayarak, ırkçılığın ve ayrımcılığın hiçbir türünü affetmediklerini belirtti. Lea Michele ise o dönem yaşananları ve söylediklerini hatırlamadığını ancak ne olursa olsun kimseye kötü hissettirme hakkı olmadığını kabul ederek özür diledi.