'Hayatımı geri istiyorum' diyen Britney Spears'a babasından 'akıl sağlığı' suçlaması

'Hayatımı geri istiyorum' diyen Britney Spears'a babasından 'akıl sağlığı' suçlaması

Dünyaca ünlü şarkıcı Britney Spears, babası Jamie Spears'ın hayatını ve parasını kontrol ettiği 13 yıllık vasiliğin sona ermesi için açtığı, 'kölelikten kurtulma' davasında yine hüsrana uğradı. Babası, kızının akıl sağlığı merkezine yerleştirilip yerleştirilmeyeceği tartışmaları olduğunu söyledi

Babasının hayatını ve parasını kontrol ettiği 13 yıllık vasiliğin ardından ünlü şarkıcı Britney Spears sessizliğini bozdu. Dün babası Jamie Spears'ın 13 yıldır süren vasiliğine ilişkin davada konuşan Spears, moralini bozan ve kendisini köleleştirilmiş hissetmesine neden olan bu 'duygusal istismar'ın sona ermesini istedi. 39 yaşındaki şarkıcının finansal ve kişisel hayatının kontrolü, 2007 yılında geçirdiği psikolojik rahatsızlığın ardından tamamen babası Jamie Spears'ın kontrolüne geçmişti.

VASİLİKTEN UZAKLAŞTIRMA ÇABASINI REDDETTİ

Britney Spears'ın babası Jamie Spears, kızına ait servetin vasiliğinden uzaklaştırılma çabalarını reddetti. Mahkeme belgelerinde Jamie Spears’ın şarkıcının kişisel ve tıbbi işlerinden sorumlu Jodi Montgomery'nin Spears'ın ilaçlarını düzgün bir şekilde almadığı endişesiyle Temmuz ayı başlarında kendisini aradığı yönündeki ifadelerine yer verildi. Jamie Spears, "Bayan Montgomery, Britney’in kontrolden çıktığını hissetmiş" açıklamalarında bulundu.

Jamie Spears aynı zamanda kızının akıl sağlığının değerlendirilmesi için tekrar bir akıl sağlığı merkezine yerleştirilip yerleştirilmeyeceği konusunda tartışmalar olduğunu söyledi.

 

"KONUŞMALARI SAPTIRIYOR"

Jamie Spears, Montgomery'nin Kaliforniya yasalarında bir kişinin kendisi veya başkaları için tehlike oluşturduğu düşünüldüğü taktirde psikiyatrik değerlendirme için tutulmasına izin veren yasanın kullanılması dahil olmak üzere olası seçenekleri gündeme getirdiğini belirtti.

Montgomery'nin avukatı ise Cuma günü yaptığı açıklamada, şarkıcının akıl sağlığı hakkında endişeleri olduğunu, ancak Jamie Spears'ın konuşmalarını saptırdığını söyledi. Avukat, mahkeme belgelerine yanıt verdiği açıklamasında, Montgomery'nin Jamie Spears'a Britney’in şu anda psikolojik değerlendirmeye tutulmaya uygun olduğu konusunda herhangi bir bilgi vermediğini de sözlerine ekledi.

Montgomery’nin Jamie’nin Britney üzerindeki vasiliğinin şarkıcının akıl sağlığı üzerinde ‘ciddi bir etkisi’ olduğuna inandığını söylediğine de değindi.

 

BABASI HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ TÜM DÜNYADA ŞOK ETKİSİ YARATMIŞTI

Bu kapsamda babası Jamie Spears'ın tüm turneleri, buradan elde ettiği kazançları, evlenip evlenmemesi ve hatta sosyal medyadaki paylaşımlarını bile babasının kontrol ettiği belirtiliyordu.

Bu durumun şarkıcının ruh sağlığını daha kötü hale getirdiğini ve zor durumda olduğunu belirten şarkıcının hayranları "Free Britney" kampanyası başlatmış ve Spears'ın kendi hayatını kontrol edebilmesini talep etmişti. Şarkıcı, babasının kendisine rahim ağzı araç takmasını isteyerek erkek arkadaşıyla evlenmesini veya bebek sahibi olmasını engellemek istediğini, onu psikiyatrik ilaçlara zorlamak ve sürekli olarak "sarhoş" hissetmesine neden olmakla suçladı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Britney Spears Jamie Spears