Babasının vasilikten çıkarılması için mücadele veren Britney Spears'ın 25 yıllık menajeri istifa etti

Babasının vasilikten çıkarılması için mücadele veren Britney Spears'ın 25 yıllık menajeri istifa etti

2008 yılından vasisi olduğu beri kızının milyonlarca dolarlık varlığını yöneten ve dünyaca ünlü şarkıcı kızı Britney Spears'ın her hareketine karışan babası Jaime Spears hakkında olumlu bir karar çıkmazken, Spears'ın 25 yıldır menajerliğini yapan Larry Rudolph, görevini bıraktığını açıkladı

2008 yılından beri Spears’ın hayatını kontrol eden Jamie Spears’ın, 39 yaşındaki şarkıcıya baskı yaptığı ve görevini kötüye kullandığı ortaya çıkmış ve bu ifşa uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Mahkeme dosyasında Britney Spears, özel bir varlık yönetim şirketi olan Bessemer Trust’ın Jamie Spears’ın yerine görevlendirilmesini istediği de ortaya çıkmıştı.

MENAJERİ DE İSTİFA ETTİ

Yıllardır babasının vasiliğinden kurtulmak için hukuk mücadelesi veren şarkıcı Britney Spears cephesinde bir gelişme daha yaşandı. Miley Cyrus, Aerosmith ve Pitbull gibi ünlü şarkıcıların da menajerliğini yürüten, 90'ların ortasından beri Britney Spears'in menajerliğini yürüten menajeri Larry Rudolph, istifa ettiğini açıkladı. 

Rudolph, Britney'in babası Jamie Spears ve yardımcı vasisi Jodi Montgomery'ye yazdığı mektupta istifa nedenini, "Britney ve benim en son iletişim kurmamızın üzerinden iki buçuk yıldan fazla zaman geçti, bu süre zarfında süresiz olarak işine ara vermek istediğini düşündüğünü belirtmişti. Britney'nin resmi olarak emekli olma niyetini dile getirdiğini farkına vardım. Menajeri olarak, profesyonel hizmetlerime artık ihtiyaç duyulmadığı için ekibinden istifa etmenin Britney'nin çıkarına olduğuna inanıyorum." sözleriyle açıkladı. 

Hiçbir zaman şarkıcının vasilik davası sürecine dahil olmadığını belirten Rudolph, "birlikte 25 yıl boyunca başardıklarımızdan inanılmaz derecede gurur duyduğunu" söyledi.

Rudolph mektubunun sonunda Britney'e ömür boyu mutluluk dilerken ihtiyacı olduğu her zaman yanında olacağını vurguladı. 

"KENDİ KIZIM GİBİ"

90'lara kadar müzik endüstrisinde avukat olarak çalışan ve Backstreet Boys, Justin Timberlake ve Jessica Simpson gibi ünlülerin davalarını takip eden Rudolph, Britney'in sesini dinledikten sonra şarkıcının Jive Records ile kaset anlaşması yapmasını sağlamıştı. 

O günden beri Britney ile çalışan Rudolph, 2007'de görevini bırakmış ancak vasilik davasının ardından şarkıcının şöhretini canlandırmak için tekrar onunla çalışmaya başlamıştı. 2019'da Variety Dergisi'ne röportaj veren Rudolph, "Hayatının üçte ikisi onunla birlikte geçti. O neredeyse kendi kızım gibi" demişti. 

BRITNEY VE BABASI ARASINDAKİ VASİLİK MESELESİ NEDİR?

2008'de Britney Spears, babası Jamie ile bir anlaşma imzaladı. O tarihten beri adeta Britney'nin hayatını Jamie yönlendiriyor ve bütün kararları Jamie alıyor. Britney Spears örneğinde olduğu gibi bireyler psikolojik olarak çöküntüye girdiğinde anlaşmayla belirlenen vasi -bir nevi kayyum- direksiyonu eline alıyor.

New York Times'ın ortaya çıkardığına göre Britney yıllardır bu anlaşmadan kurtulmaya çalışıyor. Anlaşma şöyle:

-Kendi rızasıyla evlenemez, çocuk sahibi olamaz.

-Birini işe alma veya işten çıkarma yetkisi yok.

-Kafasına göre alışveriş yapamaz, buna bir kahveciye girip kahve almak bile dahil.

-Milyonlarca dolarlık servetini yönetemez, harcayamaz. Haftalık 2 bin dolar harçlık aldığı biliniyor. 

-Her yıl vesayet yetkililerine 1 milyon dolardan fazla maaş ödemesi yapmalı.

-Sözlü röportaj veremez, yazılı röportajları babası kontrol edip düzeltiyor.

-Sosyal medyayı sadece ona izin verildiği ölçüde kullanabilir.

-Babası tarafından kendisine verilen sakinleştirici ilaçları düzenli olarak almak zorunda.

-Araç kullanamaz.

-Kariyeri hakkında herhangi bir söz hakkına sahip olamaz, sözleşme ve anlaşma yapamaz.

2019'da Jamie, sağlık sorunları nedeniyle vasiliği geçici olarak üçüncü bir şahsa devretti. Davayı alevlendiren noktalardan biri de bu oldu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Britney Spears Jaime Spears