Yapımcıdan flaş 'Kızıl Goncalar' açıklaması: Verilecek her karara saygılıyız

Kızıl Goncalar RTÜK Kültür Sanat haberleri
Yapımcıdan flaş 'Kızıl Goncalar' açıklaması: Verilecek her karara saygılıyız

Tartışma yaratan 'Kızıl Goncalar' dizisiyle ilgili Gold Film'den flaş bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "RTÜK Başkanımız Ebubekir Şahin Bey ve sayın üyelerimizin Türk Milleti adına doğru kararı vereceklerine inancımız tamdır" denildi.

FOX TV’de yayımlanan Kızıl Goncalar dizisi kamuoyunda tartışma yarattı. Bazı kesimler, "algı operasyonu yapmakla" suçladıkları dizinin yayından kaldırılmasını savunurken, bazıları ise dizinin  yayına devam etmesi gerektiğini söylüyor.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), diziyle ilgili şikayetleri incelediğini açıkladı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin  yaptığı açıklamada, “FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir” ifadelerine yer verdi.

Gold Film tarafından yapılan ve yönetmen koltuğunda Ömür Atay’ın oturduğu; başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz yer aldığı dizinin ikinci bölümü de reytinglere damga vurmuştu. Paylaşılan verilere göre; dizi, ABC1 kategorisinde en çok izlenen dizi olmuştu.

GOLD FİLM'DEN YENİ AÇIKLAMA

Tartışmaların odağındaki diziyle ilgili yapım şirketi Gold Film'den yeni bir açıklama yaptı.   'Diziye verilen cezadan memnun olacakları' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, "RTÜK Başkanımız Ebubekir Şahin Bey ve sayın üyelerimizin Türk Milleti adına doğru kararı vereceklerine inancımız tamdır" denildi.