Whitney Houston’ın annesi, ünlü şarkıcı Cissy Houston hayatını kaybetti

Haber Merkezi
Kültür Sanat haberleri 2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kimdir
Whitney Houston’ın annesi, ünlü şarkıcı Cissy Houston hayatını kaybetti

Efsanevi gospel şarkıcısı ve Whitney Houston’ın annesi Cissy Houston 91 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi, şarkıcının gelini duyurdu.

İki kez Grammy Ödülü kazanan şarkıcı Cissy Houston, ailesinin yaptığı açıklamaya göre Alzheimer hastalığı nedeniyle New Jersey’deki evinde 91 yaşında hayatını kaybetti.

Gelini Pat Houston, açıklamasında “Kalplerimiz acı ve üzüntüyle dolu. Ailemizin reisini kaybettik.” dedi ve kayınvalidesinin ailenin hayatında ‘güçlü ve yüce bir figür’ olduğunu ekledi.

Whitney Houston’ın annesi, ünlü şarkıcı Cissy Houston hayatını kaybetti - Resim : 1

CISSY HOUSTON KİMDİR?

Houston, Elvis Presley ve Aretha Franklin gibi süperstarlarla birlikte sahneye çıktığı, onlarca yıl süren başarılı bir şarkıcılık kariyerine sahipti.

1933’te New Jersey’de doğan Houston, sekiz çocuğun en küçüğüydü. Kardeşleriyle bir gospel grubu kurduktan sonra küçük yaşta şarkı söylemeye başladı.

1960’larda, Otis Redding, Dusty Springfield ve Dionne Warwick gibi büyük isimlere yedek vokal yapan R&B grubu Sweet Inspirations’ı kurdu. Ayrıca Van Morrison’ın hit şarkısı Brown Eyed Girl’de de sahne aldılar.

Sweet Inspirations ile başarıyı yakaladıktan sonra Houston, solo kariyerine başladı ve Chaka Khan, Jimi Hendrix, Beyonce, Paul Simon ve 2012 yılında 48 yaşında ölen kızı Whitney Houston gibi sanatçılarla şarkı söyledi.

Houston, 1997’de geleneksel soul gospel albümü Face to Face ile Grammy Ödülü kazandı ve ertesi yıl da He Leadeth Me albümü ile bir kez daha ödül aldı.

Ayrıca, kızının anısına yazdığı ‘Remembering Whitney: A Mother’s Story of Life, Loss and The Night The Music Stopped’ (Whitney’i Hatırlamak: Bir Annenin Yaşamı, Kaybı ve Müziğin Durduğu Gece) adlı kitap da dahil olmak üzere üç kitap yazdı.

Houston, 80 yaşındayken The Late Show with David Letterman programında Aretha Franklin’le birlikte Adele’in ‘Rolling in the Deep’ şarkısının bir cover’ını seslendirdi.