Uygur Sanat Tiyatrosu, sezonu 12 Ekim'de "Çat Kapı" ile açıyor

Uygur Sanat Tiyatrosu, sezonu 12 Ekim'de "Çat Kapı" ile açıyor

Broadway'in efsane yazarı Neil Simon'ın Come Blow Your Horn adlı eserinden uyarlanan Çat Kapı, Uygur Sanat Tiyatrosu'nun yeni sezonunda da izleyiciyle buluşmaya devam edecek. Sezonun ilk oyunu, 12 Ekim'de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde...

Geçen sezonunun en çok izlenen oyunları arasında yer alan Çat Kapı'yı Bora Seçkin sahneye koyuyor.

Selçuk Soğukçay, Bilge Şen, Somer Karvan, Lemi Filozof, Burcu Tuna, Burcu Cavrar ve Güray Yazıcı'nın rol aldığı oyun, birbirinin tam zıttı iki erkek kardeşin aynı evde buluşmasıyla başlayan komik ve eğlenceli bir öykü anlatıyor.

Dekoruyla 60'lar dönemini başarılı bir şekilde tiyatro sahnesine taşıyan Çat Kapı'nın konusu şöyle: Alan Baker, 30'lu yaşlarının başında, bekâr evinde lüks bir yaşam süren, gece hayatına, eğlenceye düşkün, kızları cezbeden, çekici, genç bir adamdır. 

Uygur Sanat Tiyatrosu, sezonu 12 Ekim'de "Çat Kapı" ile açıyor - Resim : 1

Alan'ın hayatı, 21 yaşındaki kardeşi Buddy'nin ailesiyle yaşadığı evden kaçıp habersizce onun evine gelmesi ve yerleşmesiyle değişir. Buddy, sorumluluk sahibi, prensipli, çekingen, utangaç, deneyimsiz bir gençtir. Alan, onu gece hayatıyla tanıştırır. Buddy, abisinin hayatına yaşamaya başlayınca büyük bir değişim gösterir. 

Baba, hem küçük oğullarının "serseri" abisine dönüşmesinden endişe duymakta hem de oğullarının aile işlerini tehlikeye atmasından rahatsız olmaktadır. 

Anneleriyse iki oğlunun da evden gitmesinden dolayı çok mutsuzdur.

Eve Alan'ın kız arkadaşı Connie'nin, bir ara ilişki yaşadığı üst kat komşusu Peggy'nin, annelerinin ve de babalarının gelmesiyle işler daha da karmaşık hale gelir ve...

Uygur Sanat Tiyatrosu, sezonu 12 Ekim'de "Çat Kapı" ile açıyor - Resim : 2

Bilge Koloğlu'nun Neil Simon'ın Come Blow Your Horn adlı eserinden uyarladığı Çat Kapı, sezonun ilk oyunuyla 12 Ekim'de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde.

oyun tiyatro