"Uygar Batı" ve "az gelişmiş Doğu" meselesine eğilen "Gülünç Karanlık", yarın akşam izleyici karşısında

"Uygar Batı" ve "az gelişmiş Doğu" meselesine eğilen "Gülünç Karanlık", yarın akşam izleyici karşısında

"Uygar Batı" ve "az gelişmiş Doğu" meselesine bugünün dinamikleriyle yaklaşan ödüllü oyun Gülünç Karanlık, yarın Yunus Emre Kültür Merkezi'nde izleyici karşısında. Alican Yücesoy'un başrolde olduğu oyunun başlama saati 20.30...

Afganistan'ın yağmur ormanları'nda kaybolan bir subayın izini süren askerler, bu yolculukta Avrupa'nın yakın geçmişine ironik bir bakış getiren farklı karşılaşmalar yaşar. Bu karşılaşmalar, demokrasi ve uygarlık adı altında oluşturulan ikiyüzlü yaklaşımı da açığa çıkarır. Yolculuğun kendisiyse askerleri tüm zıtlıklardan öte, gösterişsiz gerçeklere; yoksulluk ve kendileriyle yüzleşmeye götürecektir.

Joseph Conrad'ın Heart of Darkness (Karanlığın Yüreği) romanı ve Francis Ford Coppola'nın Apocalypse Now (Kıyamet) isimli filminden esinlenen Gülünç Karanlık, "uygar Batı" ve "az gelişmiş Doğu" meselesine bugünün dinamikleriyle yaklaşıyor. 

Genç kuşak Alman oyun yazarlarından Wolfram Lotz'un imzasını taşıyan oyunda Alican Yücesoy, Doğacan Taşpınar, Erol Ozan Ayhan, Elif Ürse ve Yelda Baskın rol alıyor. 

"Uygar Batı" ve "az gelişmiş Doğu" meselesine eğilen "Gülünç Karanlık", yarın akşam izleyici karşısında - Resim : 1

Bakırköy Devlet Tiyatrosu prodüksiyonu oyunun yönetmeniyse Nurkan Erpulat. 

Gülünç Karanlık, yarın ve 11 Mart akşamı 20.30'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde izlenebilir... 

Yunus Emre Kültür Merkezi Alican Yücesoy