Üç yaşında gözüne bıçak sapladığı için görme yetisini kaybeden ünlü müzisyen hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Üç yaşında gözüne bıçak sapladığı için görme yetisini kaybeden ünlü müzisyen hayatını kaybetti

Üç yaşında talihsiz bir kaza sonucu görme yetisini kaybeden ünlü müzisyen Hargus 'Pig' Robbins 84 yaşında hayatını kaybetti.

Bob Dylan'dan Patsy Cline'a Loretta Lynn'den Neil Young'a, Kenny Rogers'tan Dolly Parton'a kadar yüzlerce ünlü isimle birlikte klavye ve piyano çalan efsanevi müzisyen Hargus 'Pig' Robbins 84 yaşında öldü.

Tüm zamanların en çok albüme imza atan piyanisti olarak tarihe geçen Robbins, Country Müzik'in yıldızları arasındaki yerini almıştı.

Acı haberi Robbins'in ailesi Facebook'tan duyurdu. Açıklamada ünlü müzisyenin uyurken öldüğü belirtildi. Son dönemde bakteriyel enfeksiyon, kalp ve böbrek sorunları nedeniyle daha önce 2 kez hastaneye kaldırılan Robbins'in vücudu bu kadar hastalığa dayanamadı.

Üç yaşında gözüne bıçak sapladığı için görme yetisini kaybeden ünlü müzisyen hayatını kaybetti - Resim : 1Üç yaşında gözüne bıçak sapladığı için görme yetisini kaybeden ünlü müzisyen hayatını kaybetti - Resim : 2

Hargus 'Pig' Robbins kimdir?

Robbins'in kariyerindeki ilk büyük hiti George Jones için çaldığı "White Lightning" oldu. Bu sayede kendini bir anda Patsy Cline için 'I Fall to Picese", "Crazy, "Back in Baby's Arms" gibi şarkıları çalarken buldu.

Charlie Rich'le "Behind Closed Doors" ve "The Most Beautiful Girl in the World", Crystal Gayle ile "Don't It Make My Brown Eyes Blue", Loretta Lynn ile "You're Looking at Country", Roger Miller'la "King of teh Road", Kenny Rogers ile "The Gambler"'a eşlik etti.

Leon Russell, Cliff Richard ve Neil Young gibi kalburüstü isimlerle çalışsa da onu efsane yapan Bob Dylan'ın "Blonde on Blonde" albümüdeki performansı oldu. Bu sayede tüm dünyada tanınan bir isim haline geldi.

Hayatının son yıllarında da müzikten vazgeçmedi. Shania Twain Alan Jackson gibi isimlerle de çalıştı.

Sinema oyunculuğu olmasa da adı Robert Altman'ın "Nashville" filminde geçti.

Hargus 'Pig' Robbins 1938 yılında Tennessee, Spring City'de doğmuştu. Üç yaşında görme yetisini kaybetti. O günleri anlatırken Robbins "Doktora gittiğimizde ona 'Bir gözüme bıçak sapladım' dedim' demişti. Doktor o gün bir gözünü cerrahi olarak alırken diğer gözü de enfeksiyon kaptı ve onu da almak gerekti. Tennessee Körler Okulu'na giden Robbins, 7 yaşında piyano öğrendi. Bu da ona yıllarca sürecek kariyerinin yolunu açtı. 'Pig' lakabını ise sürekli elbiselerini kirlettiği için okulun müdüründen almıştı.

İnanılmaz bir kariyere sahip olan Robbins'in birlikte çalıştığı isimler arasında Joan Baez, George Strait, Mark Knopfler, Paul Anka, Johnny Cash, john Denver, Ray Charles, Hank Williams Jr., Jerry Lee Lewis, The Everly Brothers, Connie Smith'i de saymak gerek.

 

Kaynak: Haber Global TV

piyanist country müzik 2022'de hayatanı kaybeden ünlüler