Netflix'ten ilk açıklama: "The Irishman"i ilk haftasında kaç kişi izledi?

Netflix'ten ilk açıklama: "The Irishman"i ilk haftasında kaç kişi izledi?

Nielsen verileri, filmi tamamlayabilenlerin oranını düşük göstermiş, toplam kişi sayısını 17 milyon olarak vermişti. Yeni açıklama, bizzat Netflix'ten geldi: "The Irishman", ilk haftasında 26 milyon kişiye ulaştı...

3,5 saatlik süresi, Netflix'e gelmeden önce yönetmeni Martin Scorsese'nin süper kahraman filmlerini hedef alan açıklamalarının yarattığı tartışma, izleyenlerin bir kesiminin yaptığı "Sıkı film ama bir Goodfellas (Sıkı Dostlar) değil," yorumları derken The Irishman, öyle ya da böyle günlerdir adından söz ettiriyor. 

Nielsen verilerine göre film, ilk beş günde 17,1 milyon izleyiciye ulaştı. Bu, yeni bir tartışmayı tetikledi zira filmi ekran başından kalkmadan tamamlayanların oranı düşüktü. 

Netflix'ten ilk açıklama: "The Irishman"i ilk haftasında kaç kişi izledi? - Resim : 1

The Irishman'i ilk 5 günde kaç kişi izledi?

Tartışmalar sürerken yeni açıklama Netflix'ten; kuruluşun içerik yöneticisi Ted Sarandos'dan geldi. Sarandos'un açıklamasına göre 27 Kasım'da platforma gelen The Irishman, ilk yedi gününde toplam 26 milyon 404 bin 81 izleyiciye ulaştı. Sarandos, bu kişilerin en az yüzde 70'inin filmin tamamını izlediğini belirtti ve "Uzun filmler seyircinin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Onca farklı içeriğin yanında hâlâ filmlerle ilişki kurmayı tercih eden insanlar var," dedi. 

Netflix'ten ilk açıklama: "The Irishman"i ilk haftasında kaç kişi izledi? - Resim : 2

Ted Sarandos, Scorsese'nin de sonuçtan memnun olduğunu söyledi. 

Netflix memnun, Scorsese memnun ama bu, The Irishman'in geçen yılın filmi Bird Box'un yanına yaklaşamadığı gerçeğini değiştirmiyor. Sandra Bullock'lu Bird Box, ilk haftasında 45 milyon seyirciye ulaşmış, 28 günde rakam, 80 milyona çıkmıştı.

Netflix, The Irishman'in ilk 28 günde 40 milyon seyirciye ulaşmasını bekliyor. 

Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci'yi buluşturan The Irishman, 175 milyon doları bulduğu söylenen dev bütçesiyle Netflix'in bugüne kadarki en pahalı filmi...

Netflix'ten ilk açıklama: "The Irishman"i ilk haftasında kaç kişi izledi? - Resim : 3

Netflix The Irishman Ted Sarandos Nielsen