"The Irishman", ABD'de ilk 5 günde 17,1 milyon kişiye ulaştı

"The Irishman", ABD'de ilk 5 günde 17,1 milyon kişiye ulaştı

Martin Scorsese imzalı "The Irishman"in izlenme rakamları açıklandı: İlk 5 günde sadece ABD'de Netflix'te filme tıklayan toplam kişi sayısı 17 milyonun üzerinde. Filmi baştan sona izleyenlerin sayısıysa 29 Kasım'da 930 bin kişiyle zirveye çıktı.

27 Kasım'da Netflix'e geldi, o gün sadece ABD'de 751 bin kişi, 3,5 saati bulan filmi koltuğundan kalkmadan baştan sona izledi. 

İki gün sonraysa zirveyi gördü film: Ekran başından ayrılmayanların sayısı 930 bine çıkmıştı. 

Efsanevi yönetmen Martin Scorsese'nin Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci'yi buluşturduğu The Irishman, ilk 5 günde sadece ABD'de 17,1 milyon kişiye ulaştı. Bu sizi yanıltmasın ama: Nielsen'in verisi, filme tıklayan ama çok kısa sürede siteden çıkan veya bitirmeden ekran başından kalkanları da içine alıyor. 

"The Irishman", ABD'de ilk 5 günde 17,1 milyon kişiye ulaştı - Resim : 1

The Irishman, Sandra Bullock'lu Bird Box'ın açılışını geçemese de Breaking Bad filmi El Camino'yu geride bırakmayı başardı.

Rakam, The Irishman'in Scorsese'nin kariyerindeki en iyi açılışa işaret ediyor. Şöyle bir hesap da yapılmış: Eğer film sinemalarda gösterilseydi, 9 dolar civarındaki ortalama bilet fiyatıyla ilk haftanın hasılatı, yaklaşık 155 milyon dolara ulaşacaktı. Bu da The Irishman'i usta yönetmenin 132 milyon dolarlık gişesiyle ABD'de en çok iş yapan filmi The Departed'ın (Köstebek) önünde liderliğe taşıyor. Hem de sadece 1 haftada...

Martin Scorsese The Irishman Netflix