Studio Ghibli efsanesi Nizo Yamamoto hayatını kaybetti

Hayatını kaybetti Japonya
Studio Ghibli efsanesi Nizo Yamamoto hayatını kaybetti

Studio Ghibli'nin ikonik peyzaj sanatçısı ve Japon anime efsanesi Nizo Yamamoto, 70 yaşında mide kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Studio Ghibli filmlerindeki çalışmalarının yanı sıra Satoshi Kon, Mamoru Hosoda ve Makoto Shinkai gibi yönetmenlerle çalışan animasyon sanat yönetmeni Nizo Yamamoto 70 yaşında mide kanserine yenik düştü.

Acı haberi Yamamoto'nun büyük oğlu Takao Yamamoto sosyal medyadan duyurdu. Nizo'nun Saitama'daki evinde öldüğü belirtildi.

27 Haziran 1953'de Nagasaki'ye bağlı Goto Adası'nda doğan Yamamoto, mimarlık ve resim okuduktan sonra Yüksek Tasarım Okulu'nda eğitim almak için Tokyo'ya taşındı.

Studio Ghibli efsanesi Nizo Yamamoto hayatını kaybetti - Resim : 1

Sanat yönetmeni olarak ilk işi Nippon Animation stüdyosu için Hayao Miyazaki'nin yönettiği 'Future Boy Conan' dizisinde oldu.

Yamamoto, "The Castle of Cagliostro" filminden sorumlu olduğu Telekom Animasyon Film saflarına katıldı.

1985'te Miyazaki onu yeni stüdyosu Studio Ghibli'den "Gökyüzündeki Kale" için davet aldı. Sonrasında Hotaru no Haka ve Prenses Mononoke için Miyazaki ve Takahaya ile birlikte çalıştı.

Yamamoto ayrıca Satoshi Kon'un yönettiği Perfect Blue gibi kült yapımların sanat yönetmenliğini yaptı.

Studio Ghibli efsanesi Nizo Yamamoto hayatını kaybetti - Resim : 2

Diğer çalışmaları arasında Zamanda Sıçrayan Kız ve Tenki no Ko da sayılabilir.

Ölümünden kısa bir süre sonra memleketi Goto'da popüler bir hikâye olan Kanjiga Kalesi hakkında bir manga çiziyordu.

Oğlu babasının ölüm duyurusunu yaptığı açıklamasını "Nizo Yamamoto'nun ruhu Laputa'nın semalarında, Ateşböcekleri Mezarı'nın bomba sığınağında, Prenses Mononoke'nin ormanında, Zamanda Sıçrayan Kız'ın sokaklarında ikamet etmeye devam edecek" diyerek bitirdi.

mide kanseri hayatını kaybetti anime japonya animasyon