Efsane seslendirme sanatçımız Sungun Babacan hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Efsane seslendirme sanatçımız Sungun Babacan hayatını kaybetti

Türkiye'nin en önemli seslendirme sanatçılarından Sungun Babacan hayatını kaybetti.

Sungun Babacan dünyaca ünlü birçok aktöre sesiyle hayat vermişti. 63 yaşında hayatını kaybeden Babacan, Türkiye'nin en önemli seslendirme sanatçılarının başında geliyordu.

Babacan, Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin ardından meslek yaşamına TRT’de başladı. 1980’li yılların ortalarında TRT’de Cumartesiden Cumartesiye adlı programın sunuculuğunu yaptı. Birçok sinema filmi ve dizide dünyaca ünlü sanatçıları seslendirdi.

Tom Hanks, John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise, Alec Baldwin, Jean-Claude Van Damme, Nicolas Cage, Sean Penn, Andy Garcia, Bruce Willis, Kevin Costner, Mel Gibson, Babacan'ın sesiyle hayat verdiği aktörler arasında.

Babacan uzun yıllar çeviri ve seslendirme yönetmenliği de yaptı. Usta isim bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

SUNGUN BABACAN KİMDİR?

Türkiye'nin en önde gelen seslendirme sanatçıları arasında yer alan Sungun Babacan, 63 yaşında hayatını kaybetti.

Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin ardından meslek yaşamına TRT’de başlayan Babacan, 1980’li yılların ortalarında TRT’de Cumartesiden Cumartesiye adlı programın sunuculuğunu yaptı.

Uzun yıllar çeviri ve seslendirme yönetmenliği yapan Babacan, birçok sinema filmi ve dizide dünyaca ünlü sanatçıları da seslendirdi.

Babacan, Tom Hanks, John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise, Alec Baldwin, Jean-Claude Van Damme, Nicolas Cage, Sean Penn, Andy Garcia, Bruce Willis, Kevin Costner, Mel Gibson gibi aktörlerin seslendirmesini yaptı. 

Kaynak: NTV

Kaynak: Haber Global TV

Sungun Babacan hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler