Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri 30. kez sahiplerini buldu

Kültür Sanat haberleri
Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri 30. kez sahiplerini buldu

Sabancı Vakfı’nın düzenlediği Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri sahiplerini buldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden dereceyle mezun olan 9 öğrenci, toplam 240 Cumhuriyet Altını’nın sahibi oldu.

Sabancı Vakfının 30 yıldır genç sanatçıları desteklemek amacıyla düzenlediği Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri takdim edildi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden dereceyle mezun olan 9 öğrenci, 240 Cumhuriyet altınının sahibi oldu.

Resim Bölümünden Melike Kucur, Berrin Cirit, Utku Eroğlu, Heykel Bölümünden Elif Ece Alarcin, Lara Yurtseven, Ufuk Aydın ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden Zeynep Apaydın, Eren Kurt, Elif Zaim, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Sabancı Tapan ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan'ın elinden ödüllerini aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tapan, "Benim için sanat, bir aile mirası. Dedem Sakıp Sabancı'nın yıllar boyu biriktirdiği eserler, sadece bir koleksiyon değil, aynı zamanda bir vizyondu. Bu vizyon, evimizi müze haline getirerek topluma kazandırıldı." ifadelerini kullandı.

Tapan, verilen ödüller sayesinde 30 yılda 300'e yakın genç sanatçının dünyaya açılma fırsatı bulduğuna dikkati çekerek, "Bu ödül bir kaynak, bir ilham, bir başlangıç noktası, kimi zaman can suyu oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri 30. kez sahiplerini buldu - Resim : 1

DÜNYACA ÜNLÜ SERGİ İLK KEZ TÜRKİYE'DE

Alman Anatomist Gunther von Hagens'in plastinasyon tekniği ile çürümez hale getirdiği 100'den fazla hayvan bedeni ve vücut uzvunun yer aldığı "Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi" 1 Aralık'ta Ataşehir'deki bir alışveriş merkezinde ziyarete açılacak.

Aralık boyunca açık olacak serginin bilimsel ve tıbbi danışmanlığını İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, kuratörlüğünü ise Dr. Angelina Whalley üstlendi. Sergide filden zürafaya, keçiden yılan balığına, ahtapottan deve kuşuna kadar 100'den fazla gerçek hayvan bedeninin iç dünyası, kasları, iskelet sistemi ve damarları sanatsal bir anlayışla sunuluyor.

Bilim ve sanat çevreleri tarafından dünyanın en kapsamlı hayvan anatomi sergisi olarak tanımlanan proje, ziyaretçilerini adeta bir anatomi safarisine çıkarıyor. Teorik bilgileri pratiğe dökme fırsatı sunarak hayvan iç organlarının karmaşıklığını ve farklı türlerin anatomilerini anlaşılır bir şekilde sunan sergi, aynı zamanda 7'den 70'e tüm ziyaretçileri hayvan yaşamına daha fazla saygı göstermeye teşvik ediyor.

6 kıtada, 34 ülke ve 140 şehirde 50 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan sergi, tüm zamanların en uzun süre açık kalan sergisi olarak da biliniyor.

Kaynak: AA